Salaatti meren antimista

Kokin terveiset Ranskasta

Hämmästyttävän lämmintä syksyistä perjantaita kaikille! Kokki vietti viime viikon Ranskan Rivieralla opintomatkalla ja taisi matkalaukussa tulla tuliaisiksi palanen Ranskan lämpöä, sillä kesäinen lämpö tuntuu vain jatkuvan. Seuraavissa kirjeissä esittelen muutamia todellisia ”cross kitchen” annoksia. Onhan ne tehty Ranskassa italialaisten isäntien vieraana ja suomalaisen kokin toimesta. Katsotaan, mitä saatiin aikaan…

Salaatti meren antimista

Suomalainen kalatarjonta on erinomaista, mutta kyllä silti kokki nautti paikallisten markettien kalatiskien ihailemisesta. Ihailu ylsi lautaselle saakka. Tässä annoksessa käytettiin tietenkin vain tuoreita raaka-aineita, mutta kaikkia näitä saa melkein joka kaupasta Suomessakin. Erityisen hyvät valikoimat ovat itämaisten kauppojen pakastealtaissa.

Ainekset neljälle

– Iso kulhollinen salaattiaineksia (tammenlehvää, rucolaa, friseesalaattia yms.)
– 12 kpl jättikatkarapuja kuorineen
– 12 kpl isoja kuorittuja katkarapuja
– 4 kpl kampasimpukan lihaa
– säilykemaissia 2 rkl per syöjä
– säilykeherneitä 2 rkl per syöjä
– vihreitä papuja keitettynä
– yksi kypsä avocado siivuina
– porkkanaa pieninä suikaleina
– tuoretta mangoa suikaleina

– itse tehtyä majoneesia tai kaupanversiota sinapilla maustettuna

Valmistus
Huuhtele ja kuivaa salaatit ja revi suupalan kokoisiksi paloiksi. Paista kampasimpukan lihat voissa kypsiksi ja leikkaa siivuiksi. Mausta suolalla. Kokoa annos siten, että salaatti tulee pohjalle ja muut ainekset omiin kekoihinsa. Ripottele päälle Maldon-suolaa ja mustapippuria myllystä. Siinä se. Sekoittamisesta huolehtii kukin syöjä itse.

Ps. tämä salaatti vaatii ison lautasen ja kelpaa vaikka pääruuaksi!

Herkullista viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s