Tänään on meidän perheessä Halloween-juhlat! Tiedän, amerikkalaista hapatusta, mutta väliäkö sillä. Mikä tahansa syy on riittävän hyvä syy järjestää juhlat ja sitä paitsi vaimoni on asunut kolme vuotta jenkkilässä lapsena, joten Halloween talossamme sallittakoon!
Lapset ja au pair ovat askarrelleet lepakko-, pääkallo- ja hämähäkkikoristeita jo muutaman viikona ja Julia toivoi joulukuisen syntymäpäivälahjansa jo etukäteen. Kävimme ostamassa himoitun MonsterHigh -naamiaisasun pari viikkoa sitten ja siitä saakka sitä on pidetty sängyn vieressä tätä iltaa odottaen. Kurpitsapääkin on kaiverrettu!
Ilta on sinänsä erityinen, että kun kotona juhlaväki hyytyy siinä yhdeksän maissa, niin me vanhemmat pääsemme ihan kahdestaan (erittäin harvinaista herkkua!) omiin Halloween-juhliimme vaimon työpaikalle. Au pairimme on lupautunut lastenvahdiksi myös illaksi. Itse ajattelin pukeutua turkulaiseksi liikemieheksi. Saa nähdä, olenko uskottava roolissani.
Kurpitsapään kaivertaminen
Tarvitset ison kurpitsan ja veitsen. Leikkaa ensiksi ”hattu” irti. Tee sellainen reikä, että kätesi mahtuu sisään. Kaavi lusikalla sisusta pois. Irroittele siemenet jatkokäyttöä varten. Piirrä kurpitsaan haluamasi naama ja sitten vain leikkaat ääriviivoja pitkin kapealla veitsellä.
Paahdetut ja sokeroidut kurpitsansiemenet
Irrottele siemenet sisuksesta ja huuhtele huolellisesti siivilän avulla. Kuivaa siemenet esim. talouspaperin päällä. Kuumenna pannu kuumaksi ja paahda siemeniä välillä sekoittaen, kunnes siemenet ovat molemmilta puolilta kevyesti ruskettuneet. Lisää kolme ruokalusikallista sokeria ja siirtele siemeniä lastalla sulavassa sokerissa. Tarjoa heti sellaisenaan!
Ja alla siis vielä kokki-ystäväni Antin oiva resepti iltaa varten! Tämän reseptin raaka-aineiden määrät ja suhteet ovat suuntaa-antavia, sillä kurpitsat ja muut vihannekset ovat niin eri kokoisia että tarkkoja määriä on vaikea sanoa. Käytä siis omaa harkintaasi, mutta muista että mitä rohkeammin käytät mausteita niin sitä enemmän valmiissa keitossa on ”luonnetta”!
Pelottavaa viikonloppua,
Perjantaikokki
- voita
- sipulia
- valkosipulinkynsiä
- iso pala tuoretta inkivääriä
- tuoreita chilejä (ihan maun mukaan)
- porkkanaa
- purjoa
- selleriä
- palsternakkaa
- kermaa
- kanelia
- suolaa
- pippuria