Maijan maailmanparas sienikeitto

Jälleen kerran kokilla on kunnia toivottaa aurinkoista perjantaita! Maaliskuu on ollut täällä saaristossa aivan kertakaikkisen upeaa. Öisin kovaa pakkasta ja päivällä hohtavia hankia ja sinistä taivasta. Kevättä kohden mennessä on aika tyhjentää pakastin viime syksyn sadosta. Tällä kertaa kokki kävi taas ”reseptivarkaissa” ja laittoi ruokaa vaimonsa ohjeiden mukaan… 🙂 Tässä lopputulos. Olkaa hyvä!

Maijan maailmanparas sienikeitto
Sienikeittoon tarvitset seuraavia aineita:

– keskikokoinen keltasipuli
– 100g sieniä (suppilovahveroa, mustatorvisieni, tai herkkutatti)
– 2 rkl vasikanfondia
– ainakin 100g Aurajuustoa
– pekonia ainakin viisi siivua
– 1 – 1,5 l kiehuvaa vettä
– kermaa 2 dl
mausteeksi suolaa ja pippuria

VALMISTUS

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota keväauringon keltaiseksi pienessä oliiviöljytilkassa. Pilko pekoni pieneksi ja heitä sipulin jatkoksi kattilan pohjalle. Paista, kunnes pekoni on melkein rapsakkaa. Valuta sienet (mikäli käytät kuivattuja), pilko pieneksi ja kippaa joukon jatkoksi kattilaan. Paista ihan hetki. Murenna päälle makusi mukaan Aurajuustoa ja kippaa keitokseen pari ruokalusikallista fondia. Anna makustua hetki.

Kaada päälle sopiva määrä kiehuvaa vettä. Anna kiehua pienellä liekillä kymmenisen minuuttia. Kaada lopuksi joukkoon kerma (mielellään aitoa, jos haluat maailmanparasta sienikeittoa:). Voit lopuksi suurustaa keittoa halutessasi Maizenalla tai jauho-vesi-tilkalla.

Koristele persiljalla ja tarjoa saaristolaisleivän tai uunituoreen patongin kera.

HYVÄÄ RUOKAHALUA!

Ps. mikäli vahingossa jostain sattuu löytymään tilkka konjakkia tai portviiniä, niin voit kruunata keiton tilkalla jompaa kumpaa. Jos on liiaksi, niin keksi lopulle muuta käyttöä…

OIKEIN MAUKASTA VIIKONLOPPUA JA ENSI PERJANTAISEEN!

Jätä kommentti