Kaatopaikalla oppii asiakaspalvelua

WP_20140813_07_02_30_Pro

Jotten leimautuisi liian kriittiseksi, haluan toki tuoda julki myös hyvää palvelua sitä kohdatessani. Tämä kohde ei todellakaan ollut mikään elähtäneen asiakaspalveluasenteen kaatopaikka.

Olen aloittanut remonttiprojektin ja sitä myötä päässyt tutustumaan (tänään aamulla) myös alueemme kierrätysjärjestelmään. Vierailin tänään kahdesti Topinojan kaatopaikalla ja jos et ole koskaan siellä käynyt, niin suosittelen! Ihan vain oppimassa palveluasennetta.

Kaatopaikka on hienosti organisoitu, opasteet toimivat ja henkilökunta ystävällistä. Ajoin peräkärryni kanssa portille ja kello 6.45 minulle toivotettiin hymyillen hyvää huomenta. Sitten maksoin muutaman euron lautakärrystäni ja tyhjensin sen ohjeistettuun paikkaan.

Palasin pian kinkkisemmällä sekakuormalla ja minut ohjattiin lajittelupisteeseen. Siellä minua palveli mies, joka marssi reippaasti autolleni ja sekä neuvoi kuorman lajittelussa että auttoi minua tyhjentämään kärryn.

Kaatikselta lähti tyytyväinen asiakas. Joissain paikoissa homma vain osataan. Eikä siellä edes haissut. Tulli voisi tehdä tänne opintomatkan.

 

4 kommenttia artikkeliin ”Kaatopaikalla oppii asiakaspalvelua

  1. Jyväskylässä Mustankorkean kaatopaikka on myös miellyttävä paikka, jos nyt kaatiksesta voi niin sanoa 🙂

  2. Voi kun kaikki asiakkaat olis niin fiksuja, että apu edes kelpaisi. Valitettavan suuri osa käyttäytyy kuin siat. Yleensä touhu alkaa sillä, että tullessa valehdellaan kuorman sisältö ja ilmoitetaan vaan jäteverotonta tavaraa. Tullessa on iso kyltti videovalvonnasta, mutta asiakkaat ei tajua, että kamerat on niin tarkkoja, että voidaan laskea finnit naamasta. Esimerkiksi jätekasaan kuseminen on hyvin yleistä, vaikka vessakin löytyisi. Romut paiskotaan minne sattuu. Ohjeistuksesta huolimatta tavarat on lähimmässä läjässä heti, kun selkäs käännät. Kielenkäyttö on täysin asiatonta, mutta kiroilla ja huoritellahan voi, koska ollaan kirjaimellisesti ravintoketjun pohjalla.

    Fiksuja asiakkaita auttaa mielellään, pistää hanskat käteen ja purkaa kuormia. Palveluun kuuluu peräkärryn peruuttamisen lyhyt ja menestyksekäs oppimäärä, jos on edes vähän yritystä. Kohtuullisen isot huonekalut pyörittelee yksinäänkin, jos asiakas on itse vähän heikommassa kunnossa. Lajitteluhaluttomien kohdalla en viitsi kantaa ainuttakaan tavaraa, mutta seison kyllä vieressä koko kuorman purkamisen ajan.
    T: toisen kaatopaikan tyttö

  3. vastaavat kokemukset samasta paikasta. Monta käyntiä ja palvelutaso aina hyvä. Laitoin aikanani paikan vetäjälle kiitokset – niin ilahduttava paikka vierailla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s