Maustesilakoiden resepti

Silakoita appelsiinin kera? Vai sitten jouluisen neilikkaisena?

Kannattaa kokeilla nämä silakkareseptit jo ennen joulua ja tehdä sitten joulupöytään omat suosikit. Kaikkiin silakoihin käytetään tuoreita silakkafileitä. Voit käyttää nahkoineen tai ilman, kuten vain itse haluat.

ESIMARINOINTI:
0,5 dl suolaa
2 dl etikkaa
1 l vettä

Sekoita ainekset keskenään, kunnes suola sulaa. Liota silakkafileitä liemessä noin 4 tuntia välillä sekoittaen. Valuta silakat huolella ja laita säilytyskastikkeeseen.

SÄILYTYSKASTIKE:
Esimarinoinnin jälkeen silakat laitetaan maustumaan säilytyskastikkeeseen. Ohje on yksinkertainen: puolet majoneesia tai kevytmajoneesia ja puolet kermaviiliä. Juhlallisuutta voit lisätä vaikka smetanalla. Muista maustaa säilytyskastike ennen silakoiden sekoittamista joukkoon!

Säilytyskastikkeen voi maustaa melkein miten vain
Kokeile ensiksi näitä ja sovella sitten lisää!

APPELSIINISILAKAT:
Lisää appelsiinimehutiivistettä tai vastapuristettua appelsiinimehua noin kymmenes säilytyskastikkeen määrästä. Viimeistele tarjoiltaessa appelsiinin siivuilla.

PUOLUKKASILAKAT:
Lisää puolukkamahutiivistettä n. 1/20 säilytyskastikkeen määrästä. Viimeistele tarjoiltaessa puolukoilla.

NEILIKKASILAKAT:
Sekoita neilikoita säilytyskastikkeeseen ja anna maustua pari vuorokautta.

OMENASILAKAT:
Sekoita omenamehua 1/10 säilytyskastikkeeseen. Lisää ohuita omenalohkoja tarjottaessa päälle. Huom. tilkka sitruunaa omenalle estää sitä tummumasta!

Mausta varovaisesti aluksi
Maistele kastiketta maustaessasi, ennen kuin sekoitat silakat joukkoon. Anna silakoiden vetäytyä jääkaapissa pari vuorokautta ja nauti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s