Harvoin saa suomalaista vasikkaa, mutta sen kerran kun onni käy, niin tätä täytyy valmistaa! Huomenna kerron, mistä vasikkaa sain ja miten. Mutta nyt kerron jo, mitä siitä teimme.
Tämä on hyvää ja on loistava alkupala tarjottavaksi isommallekin joukolle, koska voit tehdä annokset kylmään valmiiksi ja vain koristella ennen tarjoilua! Jos vasikkaa et saa, niin käytä korvikkeena kalkkunan paistia.
Vitello Tonnato – eli vasikkaa kera tonnikalan
AINEKSET
Vitello
– 500 g vasikan paistia tai ulkofileetä
Tonnato
– 1 munankeltuainen – 1,5 dl rypsiöljyä – 200g tonnikalaa vedessä – 1 tl etikkaa – 1 rkl kapriksia – merisuolaa ja mustapippuria myllystäKoristeluun
– rucolaa – varrellisia kapriksiaVALMISTUS
Valmista ensiksi vasikka. Keitä liha kypsäksi mausteiden kera. Anna jäähtyä omassa liemessään. Leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi suoraan lautasille. Valmista majoneesi: laita munankeltuainen kulhoon, vatkaa käsin tai vatkaimella koko ajan. Kaada öljyä ensin muutama tippa kerrallaan ja sitten hyvin ohuena nauhana keltuaisen joukkoon. Lisää lopuksi etikka, tonnikala, kaprikset ja mausteet. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
Levitä tonnato-kastike lihan päälle. Koristele rucolalla ja kapriksilla. Nauti kera italialaisen kevyen punaviinin.
Perjantaikokki
Vitello tonnato on todella huippuhyvä kesäruoka! Sain sitä kerran Pohjois-Italiassa (kalliin) ravintolan terassilla siten, että kastike oli alla ja lihaviipaleet päällimmäisinä – huippuaistikas lautanen.
Minä juon tämän kanssa mieluiten raikasta valkkaria, vaikka Pinot Grigiota.
Tapani
Paluuviite: Kiviä lentolaukussa « Perjantaikokin blogi
Paluuviite: Luottamuksella sinulle – Grillattua vasikkaa ja valkosipuli-rosmariiniperunat | Perjantaikokin blogi