Nyt on paras aika säilöä uusia perunoita esimerkiksi joulupöytään. Alla hyväksi todettu ohje. Viime vuonna säilöin perunat pakastepussiin ja imin mehupillillä turhat ilmat pois pussista. Näin vettä ei kiteydy jääksi perunoiden pinnalle ja laatu pysyy parempana. Tänä vuonna, ostettuani puutarhuriystävältäni Juhalta loistavan vakuumikoneen, käytin sitä ja jälki on todella hyvä. Uskon, että jouluna on pöydässämme (melkein) kesän veroista herkkua kalojen kanssa tarjolla.
AINEKSET
– uusia perunoita haluamasi määrä (pienet siiklit ovat parhaita) – suolaa keitinveteen – muovipusseja tai vakuumipusseja ja vakuumikone säilömiseenVALMISTUS
Pese perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia. Ota kattila pois levyltä, kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä kattilassa ilman kantta. Nostele jäähtyneet perunat pakastuspusseihin. Voit esimerkiksi mehupillin avulla imeä ilmat pois pussista tai käyttää vakuumikonetta. Sulje pussi huolella ja pakasta.
Käyttäessäsi pakastettuja perunoita, anna perunoiden sulaa rauhassa jääkaapissa esim. vuorokauden ennen käyttöä. Laita perunat sitten kylmään, suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi.
Herkullista joulua 🙂
Perjantaikokki
Paluuviite: Lomatunnelmissa « Perjantaikokin blogi
Hölmö kysymys, mutta kaadetaanko vesi pois kattilasta ennen perunoiden jäähdyttämistä?
Hyvä kysymys. Kyllä kaadetaan! Tarkennan reseptiä vielä 🙂
Paluuviite: Turun vaihtoehtoiset nähtävyydet – Paistettua matikkaa, kermassa muhennettua fenkolia ja uusia perunoita | Perjantaikokin blogi