Lomatunnelmissa

Tiedäthän sen tunteen, kun loma kolkuttelee ovella? Edessä on useampi viikko ilman aikatauluja, pää täynnä kivoja suunnitelmia kesäisessä Suomessa. Minä en. Tilanne on uusi.

Aikaisemmalla urallani matkailu- ja ravintolatoiminnassa elin täysillä työn parissa kesällä. Lomailut tuli hoidettua sitten pitkin vuotta, lukuun ottamatta yhtä purjehdusviikkoa elokuussa. Puolensa siinäkin. Mutta nyt edessäni on ihan oikea kesäloma – ja aion myös nauttia siitä. Puhelin käy juuri yt-neuvotteluja kanssani ja joutunee ainakin osapäivälomautetuksi heinäkuuksi. Läppäriä tämä armoton tilanne kohtelee samoin. Ei auta MacBookin vikinät, pakkoloma on hänellekin edessä. Suhdanteet vaan nyt ovat niin.

Mitä lomalla tehdään? Miten ollaan, kun pitää vaan olla? Pystynköhän siihen? En tiedä, mutta pian se selviää. Olen perheelleni sen velkaa. Olo on kuin lapsella ennen ensimmäistä koulupäivää. Mitäköhän siellä tapahtuu? Perhosia vatsassa ja samalla innokasta odotusta. Tiedän, että en saa maailmaa valmiiksi elinaikanani, vaikka paiskisin töitä päivät ja yöt hautaan saakka. Outoa puhetta yrittäjältä?

Aloitan harjoitusleirillä. Palaan vanhan, rakkaan harrastukseni pariin, nyt vain uudessa roolissa. Aloitin tutustumiseni saaristoon aikoinani pikkupoikana Turun NMKY:n leirisaaressa Harvassa. Ensi viikolla tarjoan saman mahdollisuuden lapsilleni, kun osallistumme isä-lapsi –leirille samassa saaressa. Odotan sitä innolla.

Mitä tämä tarkoittaa bloggaamisen kannalta? Heinäkuuksi tahti taatusti harvenee, mutta en takaa, ettenkö jotain kirjoittelisi. Jos hyviä ruokia syntyy, niin ne ainakin tallennan ja tarjoilen sitten loman jälkeen uudella innolla. Syksyksi on luvassa muutenkin paljon uutta ja mukavaa. Mutta niistä sitten myöhemmin!

Ps. joku varmasti huomasi (ainakin palautteen perusteella), että Perjantaikokki oli jo viime perjantaina juhannustunnelmissa ja siksipä jäi kirjeen lähettäminen kokonaan. Hyvitykseksi tarjoilen nyt kaksi kesäistä reseptiä ja yhden vinkin joulua varten.

Tämän viikon reseptit ja vinkit:

Hyvää kesää ja lomaa sekä työniloa kaikille kesän ahertajille!

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s