Riistaburgeri

Tänään on oikea merkkipäivä! Tänään on reseptikirjeen 1-vuotissynttärit!

Kokki on ylpeä yksivuotiaastaan. Harva taaperoikäinen on näin tunnettu ja käy niinkin monessa kodissa joka viikonloppu. Reseptikirje lähtee jo yli 7000 vastaanottajan sähköpostiin joka perjantai. Kokki kiittää ja kumartaa kunniasta kirjoittaa teille jokaiselle henkilökohtaisesti kerran viikossa.

Tänään on myös joulukuun ensimmäinen päivä. Tämän viikon resepti ei ole jouluinen – vaikka se vaihtelua kinkulle tarjoisikin – mutta mieti silti hetki joulua. Mieti, mitä sinä voisit tehdä, jotta joulu tuntuisi joululta yhä useammalle. Kokki antaa siitä sinulle vinkin kirjeen lopussa. Me teimme hyvää – tee sinäkin!

Joululahjavinkki – yleisön pyynnöstä
Niin moni tilaaja kun sitä pyysi, niin en tohtinut kieltäytyä. Ensi viikolla saamme uunituoreena painosta Perjantaireseptikirjan – kaksitoista vuoden parasta reseptiä tyylikkäässä paketissa kokin saatesanojen kera. Kirjassa muuten paljastuu, että kuka tämä salaperäinen kokki oikein on…

Osta vaikka lahjaksi koko suvulle, sillä kirjaa ei ole hinnalla pilattu. Kirja lähtee yleiseen myyntiin ensi viikolla. Perjantaireseptiläisillä on siis koko viikonloppu etumatkaa tuohon rajoitettuun painokseen.

Tutustu perjantaireseptikirjaan nettikaupassa – voit tilata vaikka heti.

Saaristolaista pikaruokaa – riistaburgeri
Kun piparit ja joulukinkku kyllästyttää, niin testaappa tätä. Maistuu taatusti. Tämän burgerin juttu on mukavassa riistan maussa ja ruisleivässä sekä tuoreissa, rapeissa kasviksissa. Neljään burgeriin tarvitset:

Pihvit

– 200 g peuran jauhelihaa
– 200g sika-nauta-jauhelihaa
– 0,5 dl korppujauhoja
– yksi muna
– suolaa ja pippuria myllystä

Lisäksi tarvitset:

– neljä ruisleipää, esim. Ruispala, Ruisrokki tai Reissumies
– punasipuli leikattuna rinkuloiksi
– rapeaa salaattia (esim. vuonankaalia, romaine, jäävuori)
– tomaatteja siivutettuna
– sinappikurkkusalaattia
– ketsuppia
– hampurilaismajoneesia
– suolakurkkuja
– neljä siivua cheddar-juustoa

Sekoita kaikki pihviainekset keskenään. Muotoile leivän muotoisiksi, hieman leipää suuremmiksi pihveiksi ja paista uunipellillä 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Kun pihvit ovat valmiit, paahda leivät uunin jälkilämmöllä kuumiksi. Voitele leivän toinen puoli sinappikurkkusalaatilla ja laita pihvi päälle. Pihvin päälle tulee juusto ja muut ainekset sitten juuston päälle. Viimeisenä tietenkin leivän kupera puoli. Herkuttele!

Purilaiselle punkkua
Tämän viikon viinivinkki oli helppo valinta. Rehellisen maistuvaa italiaanoa lasiin, leukapielet ammolleen ja purilaista puremaan. Aika toimiva yhdistelmä!

Kokki ihastui tämän viinin pehmeyteen. Väittävät Alkon kuvauksessa löytävänsä mausta myös lakritsaisuutta ja hedelmäisyyttä. Tiedä häntä, mutta ai että maistuu!

Lisätietoa viinistä (maahantuojan sivuilta)

Ensi viikolla palaamme taas lyhyempien reseptikirjeiden aikaan. Pahoittelen kirjeen pituutta, mutta kun oli niin paljon kerrottavaa…

Hauskaa viikonloppua ja ensi perjantaiseen!

Terveisin

Perjantaikokki

Jätä kommentti