Curryvoissa paistettua haukea punajuuri-chevrepedillä

Missä oot, oi hauki!

Tällaista en ole ikinä kokenut. Kokonaista neljä viikonloppua kiersin haukikaislikoita ilman tärpin tärppiä. Eivät käyneet hauet edes näyttäytymässä, puhumattakaan että olisivat pannulle asti pomppineet. Olin jo valmis myymään virvelit ja vaihtamaan harrastuksen vaikka lintujen bongaamiseen tai liveroolipelaamiseen – jos tietäisin, mitä siinä tehdään.

Onneksi en tiennyt, sillä viime viikonloppuna, appiukon ja lankomiehen kanssa joulukuisella merellä seikkaillessa, se vihdoin tarttui. Se ISO! Todella ISO!

Hyökkäsi aivan matalasta rannasta. Oli niin iso, että ei viitsinyt turhia temppuja esitellä. Painui vain suoraan veneen alle, veti vavan kaarelle, jurnutti pohjassa hetken, käänsi kylkeä ja näytti veneessä olijoille jättimäistä päätään ja… irtosi.

Jälleen kerran olin valmiina myymään varusteet. Olisivat lähteneet halvalla. Mutta onneksi appiukko sai ylös reilun kolmekiloisen, jotta perheelle saatiin ruokaa ja vaimoilta oikeutus harrastukselle.

Tätä syötyään vaimot suorastaan patistivat uuden hakuun! Että varmasti jouluksikin riittäisi.

Curryvoissa paistettua haukea punajuuri-chevrepedillä


AINEKSET

– 400 g suomustettua, perattua ja ruodotonta hauen fileetä (ks. video linkistä) suorakaiteen muotoisina paloina
– currya 2 tl
– voita 4 rkl
– valkopippuria ja merisuolaa myllystä

– 4 isoa punajuurta
– 200 g chevreä
– oliiviöljyä
– suolaa ja mustapippuria myllystä

VALMISTUS
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori punajuuret ja leikkaa ne n. 3 mm paksuiksi siivuiksi. Lado levylle leivinpaperin päälle yksitellen. Ripottele päälle oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria myllystä. Laita uunin ylätasoon n. 15 minuutiksi. Ota uunista ja kokoa siivut pieniksi keoiksi, joiden väliin ripottelet reilusti chevreä. Laita vielä paahtumaan uuniin n. 10 minuutiksi. Paista sillä aikaa hauet.

Laita pannulle neljä ruokalusikallista voita ja kuumenna pannu. Kun voi alkaa hetken kuluttua vaahtoamaan, laske lämpöä (siirrä pannu hetkeksi liedeltä, jotta voi ei ruskistu). Sekoita voin joukkoon curry ja laita kalapalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Jauha päälle suolaa ja valkopippuria. Siirrä pannu takaisin liedelle ja nostele kuumaa curry-voivaahtoa kalojen päälle lusikalla. Kalapalat kypsyvät paksuudesta riippuen n. 4 – 6 minuuttia.

Ota punajuuret pois uunista, nosta keot lautaselle ja päälle pari palaa kalaa kullekin.

Hyvää ruokahalua!

Soitto kaverille saattaa pelastaa pulasta
Tämän reseptin juju on curryn ja hauen uskomattoman hyvässä yhteispelissä. Haukea kun vihdoin tuli, oli kokki onnesta sekaisin eikä enää muistanut, kuinka sitä taas valmistettiinkaan. Siksi oli pakko soittaa itseään paremmalle. Soitto Pohjoismaiden tuoreelle parhaalle kokille, hyvälle ystävälle, nykyisin HK:ssa itse Sukulan oikeana kätenä toimivalle Antti Nurkalle auttoi. Häntä saa siis kiittää tästä kombinaatiosta!

Viinin valitsemisessa auttoi puolestaan Wennercon aina avulias Saija. Häneltä vastaus tippui kuin apteekin hyllyltä. Ehdottomasti Dry Muscatia. Se toimii chevren kanssa kuin häkä! Ja miksei currynkin…

Ja niinhän se toimi 🙂

Herkullista viikonloppua. Ensi viikoksi koitan taas saada merestä, metsästä tai pellolta kiinni jotain kivaa, josta saisi tehtyä vaikka joulupöytään apetta.

Terveisin

Jälleen kalastuksesta ja hauista pitävä Perjantaikokki

Lisätietoa viinistä (maahantuojan sivuilta)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s