Sitruunaista pikkusiikaa kaprispapujen kera

Kokilla oli ilo ja kunnia isännöidä viime viikonloppuna ryhmämatkamyyntipäiviä Turun saaristossa. Herrankukkarossa vieraili lähes kaksi sataa matkailualan ammattilaista. Ryhmää oli upea kestitä, koska puolet olivat kilpailijoita 🙂 Ja hienointa oli saada avoimesti kehuja ruuasta – tulivathan ne kilpailijoilta! Kiitän meillä vierailleita (joista monet ovat lukijoitani) ja toivotan tuloksekasta matkailusyksyä!

Sitruunaista pikkusiikaa kaprispapujen kera
Pikkusiiat osuivat kokin pyydykseen tällä kertaa Pyhäjärvestä, mutta ei anneta sen haitata saaristolaistunnelmaa. Sitä paitsi nyt, kun vedet ovat vihdoin jäähtymässä, ovat saaristossa verkkoihin tarttuvat siiat aivan liian suuria kutsuttaviksi pikkusiioiksi… Loukkaantuisivat vielä!

Kalajutut sikseen ja keittiöön!

Aineksia neljälle tarvitset:

– kaksi pikkusiikaa per hlö perattuina, päättöminä ja pannuvalmiina (yht. n. 1 kg)
– kaksi sitruunaa
– persiljanippu
– punasipuli
– vihreitä papuja n. 600 g
– kolme tomaattia
– pieni purkki pieniä kapriksia
– valkosipulin kynsi
– tilkka oliiviöljyä ja vähän voita
– suolaa ja pippuria myllystä

Valmistus:
Raasta molempien sitruunoiden kuori. Pilko persilja pieneksi. Hiero perattujen, päättömien siikojen vatsan sisään pilkottua persiljaa (n. 1 rkl / kala) sekä sitruunan kuorta. Mausta kalat sisältä ja ulkoa suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki.

Poista pavuista kovat päät ja keitä ne al dente. Pilko tomaatit ja sipuli pieneksi. Hienonna myös valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä, lisää joukkoon tomaatit ja keitetyt pavut. Paista muutama minuutti ja lisää kaprikset. Purista lopuksi joukkoon n. yhden sitruunan mehu. Suolaa ja pippuria maun mukaan. Pidä lämpimänä sen aikaa kun paistat kalat.

Paista kalat toisella pannulla voissa molemmilta puolilta. Laita kalat pannuun vasta, kun voi ”vaahtoaa”, eli pannu on kuuma. Näin nahastakin tulee upean makuinen.

Tarjoa, kumarra ja kerää suosionosoitukset!

Hauskaa viikonloppua,

terveisin

Perjantaikokki

Kokin vinkki…

Jos käytät perinteistä, pyramidin mallista raastinta, saat kaiken raastamasi kuoren talteen seuraavalla tavalla: leikkaa hieman raastimen sivua suurempi pala leivinpaperia. Painele se kiinni kevyesti hienojakoisimpaan raastimen osaan. Raasta sitruunaa leivinpaperia vasten. Raastimen terät painuvat paperista läpi ja raastavat kuorta, mutta kuori ei mene raastimen läpi, vaan jää leivinpaperiin. Irrota lopuksi paperi raastimesta, laita tasaiselle alustalle ja kaavi veitsellä kuori paperista. Mitään ei mene hukkaan ja raastin pysyy puhtaana!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s