Onnekasta perjantaita ja kolmattatoistapäivää!
Perjantai ja kolmastoista päivä on vähän kuin majoneesi. Jos alusta asti ajattelee, että nyt majoneesi menee pieleen, niin meneehän se… Siksi haastan perjantaireseptiläiset ajattelemaan jo nyt heti aamusta, että tästä tuleekin onnen päivä! Katso illalla, että toimiko.
Positiivisuusvinkki on lainattu eräältä toiselta kokilta – nimittäin aamiaiskokki Jussilta. Hänen aamumietteet ovat pelastaneet monta tämänkin kirjoittajan arkipäivää. Kurkkaa, jos kiinnostuit!
Positiivisia aamuajatuksia
Positiivista pikaruokaa
Kokilla on tapana päästä kerran vuodessa ihan miesporukalla kalaan. Ja miesten kalareissun kokkailu lankeaa tietenkin allekirjoittaneelle. Ja kun kalaan lähdetään, tulee veneeseen pakattavan ruuan olla helppotekoista, helppoa syödä ja helppoa kehua 🙂
Alla oleva resepti täyttää kaikki vaatimukset. Ja jos et suuntaa kalaan, pakkaa rieskarulla vaikka sienimetsälle mukaan. Maistuu se sielläkin!
Rieskarulla kylmäsavulohella ja ruohosipulituorejuustolla
Neljälle hengelle tarvitset:
– neljä isoa rieskaa
– paketin siivutettua kylmäsavulohta
– puoli pakettia tuorejuustoa
– ruohosipulia 4 rkl
– rapeaa salaattia
– 1 punasipuli
Valmistus
Pilko ruohosipuli pieneksi. Sekoita se tuorejuuston kanssa ja voitele rieskat. Pilko punasipuli rinkuloiksi ja levitä sipulirenkaat rieskoille. Päällystä rieskat vielä kylmäsavulohella. Rouhi päälle mustapippuria myllystä, kääri rieska rullalle ja paketoi voipaperiin. Kulkee helposti mukana ja maistuu varmasti!
Onnekasta perjantaita ja hauskaa viikonloppua!
Terveisin
Perjantaikokki