Graavilohi-carpaccio

Viikko on taas pian takanapäin ja on aika suunnata katseet tulevan viikonlopun herkutteluihin. Kokin eräs henkilökohtaisista alkuruokasuosikeista on saanut vuoron esittäytyä suurelle yleisölle. Graavilohi-carpaccio – olkaa hyvä!

Lohi se graavaan miehen tiellä pitää
Graavilohi-carpaccioon neljälle hengelle tarvitset:

GRAAVILOHI
– lohifilettä ruodottamana 400 g
– merisuolaa myllystä
– sokeria
– tilliä
– valkopippuria

LISÄKSI
– parmesaania lastuina
– pestoa
– oliiviöljyä
– muutamia basilikan lehtiä

GRAAVAA LOHI
Sekoita n. ruokalusikallinen suolaa ja teelusikallinen sokeria keskenään. Hiero seos ja pieneksi hakattua tilliä kalan pintaan. Laita kalafileet lihapuolet vastakkain ja kääri tiukasti paperiin tai kelmuun. Anna raakakypsyä jääkaapissa yön yli.

SIIVUTA JA TEE ANNOKSET
Kun lohi on graavaantunut kunnolla, leikka se ohuiksi siivuiksi. Mitä ohuemmiksi, sen parempi. Lado siivut tasaisesti isoille lautasille. Sekoita puolet pestoa ja puolet oliiviöljyä keskenään. Pirskottele pesto-öljyseosta lohisiivujen päälle ja viimeistele annos höyläämällä parmesaanista runsaasti lastuja annoksen päälle. Koristele basilikan lehdillä.

Oikein herkullista viikonloppua ja mukavaa tulevaa hiihtolomaa! Ulkoilkaa aina kun on mahdollista, sillä se kasvattaa ruokahalua 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s