Mausteinen porkkanakeitto

Juuri kun kerkesin kehumaan saariston upean kaunista syksyä, niin tottavie säiden haltija heitti ihan aidon syyskelin niskaan. Eipä se kyllä haittaa, kun avaa punaviinipullon, kuorii porkkanat, käy paikallisessa thai-marketissa maustekaupoilla ja alkaa pilkkomaan! Tämä herkku lämmittää sateisemmankin päivän, joten ei muuta kuin pannu kuumaksi!

Ai niin, moni on kysellyt saaristolimpun reseptiä ja olen luvannut luovuttaa sen, kun 10 000 onnellista reseptikirjeläistä on kasassa. Et voi tilata palvelua suoraan ystävällesi, mutta suositella aina voit. Jos itse tykkäät, niin miksi et jakaisi tyytyväisyyttää eteenpäin?

Mukavasti lämmittävä porkkanakeitto
Aineksia neljälle hengelle tarvitset seuraavasti:

– 500 g porkkanoita
– 3 sipulia
– 3 valkosipulinkynttä
– 2 rkl oliiviöljyä
– 1 l kanalientä
– 2 dl valkoviiniä
– 1 rkl hunajaa
– 2 tl garam masalaa
– ripaus cayennepippuria
– 1 tl currya
– mustapippuria myllystä muutama kierros

– pieni purkki smetanaa

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuutioi porkkanat arpakuution kokoisiksi paloiksi. Paista vihanneksia oliiviöljyssä kattilan pohjalla hetki. Kaada päälle kana- tai kasvisliemi ja anna kiehua puolisen tuntia. Lisää lopuksi valkoviini ja mausteet. Anna kiehua vielä n. 10 minuuttia. Lisää smetana ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

Maistuu sekä kuumana tai kylmänä!

Keli kuin keli, niin keittiössä paistaa aina aurinko! Nautinnollisia hetkiä…

Terveisin

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s