Peruna-savulohiherkku

Lämpömittari huitelee kolmeakymmentä ulkona ja Vaakahuoneen keittiössä lämpöä on lähes tuplat. Turisteja on liikkeellä sen verran, että jäi kokiltakin perjantaireseptin tekeminen viime tinkaan. Mutta sainpas lähtemään aamupäivän puolella!

Nyt siis alkaa reseptikilpailuun osallistuneiden ruokien esittely. Ensimmäisenä reseptinä on Tarun lähettämä ”vierashätävara”. Teimme sen juuri hetki sitten keittiössämme. Valmistui vikkelään ja hyvää oli! Muistakaa, että heinäkuun neljästä reseptistä järjestetään äänestys, joten tarkkailkaa reseptiä sillä silmällä…

Peruna-savulohiherkku Tarun tapaan
Tälläinen resepti pelastaa ruokapulmasta helposti, kun mökille tupsahtaa yllätysvieraita.

Yllätysvierraitten varalle tarpeet löytyvät melkein mökiltä kuin mökiltä. Jääkaapissa on helppo pitää tuorejuustoa ja vakuumipakattua kylmäsavukalaa. Tilliä ja perunoita saattaa löytyä jopa omalta kasvimaalta. Hätätilanteessa tuorejuusto on korvattu Aurajuustolla tai pelkällä voilla. Tillin puuttuessa käy myös ruohosipuli tai kesäsipulin varret. Ainoa, mikä on todellinen MUST, on ne perunat. Mutta kuka nyt voisi olla missään mökillä ilman perunoita?

Valmistusprosessi on niin helppo, että se kannattaa tehdä salassa, sillä kokin katu-uskottavuus kärsii, jos kaikki näkevät valmistuksen helppouden.

VALMISTUS
Keitä iso kattilallinen uusia perunoita hiukan ylikypsiksi merisuolalla ja tillillä maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja kuivata hiukan kansi avoinna. Riko perunat haarukalla painellen. Perunoita ei saa muussata, vaan kevyesti rikkoa haarukalla.

Lisää perunoiden sekaan kattilaan pieni paketillinen kylmäsavulohta pieneksi silpuksi leikattuna. Silppua uutta tilliä sekaan.

Laita purkillinen valkosipuli- tai yrttimaustettua tuorejuustoa peruna-kala-tilliseokseen. Sekoittele haarukalla hiukan. Ravistele kattilaa kansi suljettuna voimakkaasti ja anna sen hetki maustua ja kalan kypsentyä.

Kun avaat kannen, tarjolla on huumaavan tuoksuva peruna-savulohi-herkku, joka suorastaan riistetään käsistä viimeiseen muruun. Ainoa ongelma on ymmärtää määrien suhteettomuus, sillä valmistaa tätä kuinka paljon tahansa, se loppuu aina kesken. Kerran on tosin vähän jäänyt yli ja yön myöhäisinä tunteina maistui tämä huikopala kylmänäkin.

Herkullisia hetkiä toivottaa Taru sekä kokki Aurajokirannasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s