Sillitahna

Terve taas täältä Aurajokirannasta. On aika esitellä kolmas kilpailuresepti. Reseptejähän pyysin lähettämään reilu kuukausi sitten ja lupasin heinäkuussa esitellä neljä omasta mielestäni parasta saaristolaisreseptiä. Te, hyvät lukijat, saatte sitten äänestää parhaan elokuun alussa. Tällä kertaa vuorossa on Tiina Myllyniemen lähettämä maanmainio sillitahnan resepti.

Suussasulava sillitahna
Tahna on tarkoitettu nautittavaksi saaristolaisleivän päältä

Ainekset

– kokonaisia matjessillifileitä 2 kpl
– 2 purkkia smetanaa
– ruohosipulisilppua 1 dl
– tillisilppua 1 dl
– kesäsipulia hienoksi silputtuna
– ruokalusikallinen sokeria
– karkeaa dijonsinappia 2 tl

Vatkaa smetanaa käsivispilällä kulhossa hieman kiinteämmäksi. Pilko matjessilli veitsellä pieneksi. Lisää smetanan joukkoon hienonettu matjessilli, ruohosipuli, tillisilppu, sipuli ja mausteet. Levitä tahnaa saaristolaisleipäviipaleiden päälle. Koristele tillillä tai ruohosipulilla.

Herkullisia hetkiä!

Terveisin

Kesäkiireinen Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s