Siikakeitto

Eipä ole ollut laisinkaan hassumpi heinäkuu, noin niikuin ilmojen puolesta. Huomiseksi on luvattu tosin hieman sadetta, mutta ehkä se tuleekin jo tarpeeseen. Jos sataa ja saat vihdoin kyhjöttää sisällä, niin on oiva aika kokeilla uusia reseptejä.

Vuorossa on siis reseptikilpailun viimeinen ehdokas, Veli Viitalan lähettämän pekonilla terästetyn siikakeiton ohje. Ei hassumpi, etten sanoisi 🙂

Helppoa ja nopeaa, kuten tyyliin kuuluu…
Velin siikakeittoon tarvitset

– 400 g siikafilettä suomustettuna
– 100 g pekonia
– litra kalalientä
– 2 sipulia
– 2-3 naurista
– punainen paprika
– hieman ruokosokeria
– 10 maustepippuria
– tilliä

Valmistus
Leikkaa nauriit ja paprika peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Kypsennä ne puolikypsiksi paahtamalla pannulla ruskean sokerin kanssa niin, että ne saavat pintaan vähän väriä. Paista pekonit rapeiksi.

Silppua sipulit ja lisää ne kuumaan kalaliemeen, samoin pippurit. Lisää paahdetut nauriit ja paprikat. Kuori vaahto pois. Lisää siikapalaset. Lisää runsaasti hakattua tilliä.

Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi ja lisää liemeen. Sekoita varovasti ja lisää pinnalle vielä vähän tillisilppua.

Oikein hyvää ruokahalua!

Terveisin

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s