Hauen puolesta puhun, kunnes kieleni viedään! Hauki taipuu erittäin moneen – ja tässä se antaa kalakeitolle täysin uuden olemuksen. Suosittelen kokeilemaan!
Haukikeitto
– 400g paseerattua tomaattia – ½ rkl tomaattipyreetä – 1,5 rkl inkiväärimurskaa purkista – pieni pala juuriselleriä – pieni pala fenkolia – 1 kg uusia perunoita – pieni kukkakaali – 4 pientä porkkanaa – 2 rkl kalafondia – 1,5 l vettä – 2 dl valkoviiniäHaukimassa
– 400 g jauhettua haukea – 1 kananmuna – ½ dl kermaa – ½ dl korppujauhojaLopuksi
– merisuolaa ja mustapippuria myllystä – ½ sitruunan mehu – kourallinen tilliäVALMISTUS
Pilko kasvikset. Laita kattilaan viinin ja kalafondin kera. Anna kiehua hetki. Lisää vesi, tomaattimurska ja mausteet ja keitä kypsäksi.
Valmista haukimassa. Jauha hauki tehosekoittimessa huolellisesti. Sekoita jauhettuun haukeen kananmuna, kerma, korppujauhot ja mausteet. Muotoile massasta kahdella lusikalla pieniä pullia, jotka tiputtelet yksitellen kiehuvaan keittoon. Anna kiehua viimeisen pullan lisäämisen jälkeen muutama minuutti.
Purista juuri ennen tarjoamista vielä joukkoon sitruunan mehu ja koristele pilkotulla tillillä.