Mangosalaattia, grillattua halloum-juustoa ja kunnon pihvi

Ai kuinka mukavaa. Suorastaan laittaa vatsan kurnimaan, kun suunnittelee juhannusmenuuta vierailleen. Laitetaan grilli päälle, nautitaan kesän antimista, valmistetaan saavillinen sangriaa, katsellaan kokkoa ja ihmetellään eloa. Onneksi se tulee joka vuosi!

Jussina kokkaillaan ulkona – satoi tai paistoi
Keskikesän juhla on siitä hieno juhla, että siitä on stressi kaukana. Ei ole joulusiivous mielessä eikä tarvitse miettiä mitä laittaisi päälle, kun ulkona on pakkasta. Sen kun lampsii pihalle ja alkaa grillaamaan. Siksi ei myöskään ruuan tarvitse olla hankalaa.

Tällä kertaa perjantairesepti tipahtaa postiisi jo torstaina, jotta kerkeät ostamaan ainekset hyvissä ajoin. Resepti yhdistää kesän salaatin, grillauksen ilon ja tuulahduksen etelänmaista.

MANGOSALAATTIA, GRILLATTUA HALLOUMIA JA KUNNON PIHVI

Neljälle hengelle tarvitset:

– 4 pihviä (ulkofile, sisäfile, kanan rintafile, ihan mikä tahansa file…)
– yksi iso ja kypsä mango
– iso kerä raikasta ja rapeaa salaattia
– pinjan siemeniä vajaa desi
– paketti halloumia (Kyproslaista grillattavaa juustoa)
– sattumia salaattiin, eli kaikkea mitä kasvispenkistä ylös jo puskee. Kaikki porkkanoista kukkakaaliin käy!
– oliiviöljyä ja vincottoa kastikkeeseen
– suolaa ja pippuria

Valmistus
Huuhtele ja kuivaa salaatti (kuivaaminen on tärkeää, sillä salaattiin jäänyt irtovesi kirjaimellisesti vesittää annoksen!) sekä nypi se suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori mango ja leikka siitä nättejä siivuja. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla, mutta älä polta niitä. Leikkaa halloumi sormen paksuisiksi siivuiksi ja laita grilli kuumenemaan.

Valmista kastike sekoittamalla 4 rkl vincottoa n. 0,5 desiin oliiviöljyä.

Kun grilli kuumenee, kokoa salaatti kaikista muista, paitsi halloumista ja valitsemastasi lihasta. Grillaa tai paista parilapannulla halloumisiivuja aivan hetki kummaltakin puolelta. Grillaa myös liha ja leikkaa sopiviksi palasiksi ja asettele salaatin päälle. Lopuksi rouhaise pinnalle pippuria ja hieman Maldon-suolaa. Ripottele kastiketta sinne tänne – saat taiteellisen vaikutelman 🙂

Mainiota Juhannusta, upeaa kesää ja kaikkea hyvää Perjantaikokilta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s