Yrttikuorrutettua kuhaa ja uudet perunat

Kokki on aika itsekäs olio. Siis sillä tavalla itsekäs, että nauttii kiitoksen saamisesta. Ja tänä kesänä kiitosta on tullut enemmän kuin kotitarpeiksi, sillä niin paljon ovat vieraamme ruuista tykänneet. Kokki kiittää ja kumartaa – ja suuntaa rinta rottingilla takaisin hellan ääreen.

Kiitosta on tullut monilta sähköisiltä palautteen antajilta. Viimeksikin eräs kirjoitti San Fransiscosta asti. Ja palautetta on tullut myös ihan kasvokkain. Lienee siis ruoka maistunut. Kiitos teille, jotka palautteellanne motivoitte tekemään parastaan!

Mutta nyt itse asiaan
Ja asianahan on ruuanlaitto. Hyvän ruuan laitto.

AINEKSET
Neljälle hengelle tarvitset:
– neljä isohkoa kuhafilettä
– purkin täysmajoneesia (light pilaa tunnelman…)
– yrttejä riittävästi (mitä tahansa penkissä kasvaakaan: basilicaa, persiljaa jne.)
– oliiviöljyä
– suolaa myllystä tai Maldonia sormin sirotellen

– lisukkeeksi uusia perunoita tai raikasta salaattia

VALMISTUS
Laita sauvasekoittimen kulhoon tilkka oliiviöljyä (siten, että terät yltävät möyhentämään öljyä). Laita perään valitsemiasi yrttejä kunnon kourallinen. ”Poraa” eli sauvasekoittele yrtit ja öljy paksuksi yrttiöljyksi. Jos tulee löysää, niin lisää yrttejä.

Sekoita yrttimassa n. desilitraan majoneesia (aloita hieman pienemmästä määrästä, ettei tule liian majoneesivoittoista). Tarkista maku ja mausta suolalla.

Taita kuhafilee keskeltä puoliksi ja laita fileet uuniastiaan. Kuorruta fileet yrttimajoneesilla ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Ravintolassa paistamme 8,5 minuuttia, mutta tarkka paistoaika riippuu uunista.

Nauti!

Oikein hauskaa viikonloppua ja tapaamme taas ensi perjantaina.

Terveisin

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s