Talvinen pataruoka naudanlihasta

Viikonlopuksi on lupailtu loistavia ulkoilusäitä – pikkupakkasia ja aurinkoa – ainakin tänne Saaristo-Suomeen. Sellaiseen päivään sopii mitä parhaimmin tuhti pataruoka. Lihaksi voit valita mieltymystesi mukaan vaikka lammasta, naudanpaistia tai poroa. Tällä kertaa kokkimme valmisti ruuan naudan ulkopaistista. Ja kuten tyyliin kuuluu, myös muut lisukkeet voit valita sillä perusteella mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa kouraan tarttui hieman juureksia ja kukkakaalia.

Soveltaen löytyy aina oikeat ainekset
Seuraavia aineita ainakin voit käyttää:

– lihaa (800g / neljä henkeä)
– kolme – neljä porkkanaa
– reilu pala lanttua
– pala juuriselleriä
– sipulia. Esim. salottisipulit ovat loistavia. Salotteja tarvitset viisi – kuusi kappaletta
– kolme tomaattia
– pieni kukkakaali
– 5 dl valkoviiniä
– pari laakerinlehteä
– 7 valkosipulin kynttä kokonaisina
– timjamia
– hunajaa
– pari ruokalusikallista tomaattipyrettä
– saman verran vehnäjauhoja

Palasiksi ja pataan
Pilko liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja ruskista oliiviöljyssä. Pilko muut ainekset samankokoisiksi, paitsi salottisipulit, joista isot voit halkaista puoliksi. Jätä valkosipulit kokonaisiksi. Kun lihat ovat ruskistuneet, lisää tomaattipyree ja vehnäjauhot. Sekoittele hetki ja lisää 5 dl vettä ja 5 dl valkoviiniä. Lisää pataan juurekset ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Lisää lopuksi kukkakaali ja pari ruokalusikallista hunajaa. Hauduta vielä, kunnes kukkakaalit ovat sopivan pehmeitä.

Tarkista maku ja mausta valkopippurilla, mustapippurilla ja suolalla.

Ei muuta kuin pata porisemaan ja reiluksi tunniksi ylös, ulos ja lenkille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s