Hauki-pekonivartaat ja pinaattitimbaalit

Tässä on ylivoimaisesti paras haukiresepti, joka vastaan on vähään aikaan tullut! Kysy, pitävätkö vieraasi haukea puisevana kalana ja sen jälkeen tarjoa tätä. On ilo katsella kuinka asenteet menevät uusiksi suupala suupalalta 🙂 Luvassa on siis hauki-pekonivartaita ja niiden seurana pinaattitimbaaleja. Helppo, mutta kerrassaan upea ruoka!

Pinaattitimbaali
Valmista timbaalit ensiksi, sillä ne pysyvät vesihauteessa lämpimänä paremmin kuin vartaat. Neljän hengen annokseen tarvitset:

– 300 g pinaattia (paino höyrytettynä tai vastaava määrä pakasteesta)
– 3 munaa
– 2,5 dl kermaa
– ripaus muskottipähkinää
– suolaa myllystä

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Hienonna pinaatti yleiskoneessa. Pakastepinaatti on usein jo hienonnettu massaksi. Ja sitten kaikki ainekset vain suloisesti sekaisin. Vatkaa kevyesti vispilällä, jotta munien rakenne rikkoontuu ja massa on tasaista. Voitele timbaalivuuat. Voit käyttää myös mitä tahansa uuninkestävää muottia, esim. kahvikuppia. Välineissä voi aina käyttää mielikuvitusta! Kumoa massa vuokiin ja laita timbaalit vesihauteeseen. Huomaa, että vesihauteen vesi täytyy olla kuumaa jo uuniin mennessään! Laita vesihaude uuniin n. 20 – 25 minuutiksi. Kokeile hammastikulla kypsyys. Mikäli tikkuun jää löysää massaa, pidä timbaaleja uunissa vielä hetki.

Maailman parhaat haukivartaat…

Aika kova väite, eikä auta kuin itse kokeilla, ennenkuin voi äänestää puolesta tai vastaan. Siis toimeen!

Valmista vartaat uunivalmiiksi sillä aikaa kun timbaalit kypsyvät.
Neljän hengen vartaisiin tarvitaan aineksia seuraavasti:

– 400g haukifilettä ruodottamana (katso video ”hauen filointi ruodottomaksi” täältä)
– paketti pekonia
– pari paprikaa. Valitse väri suosikkiskaalastasi tai kauden muodin mukaan.
– iso punasipuli tai kaksi keskikokoista
– pestoa
– oliiviöljyä
– suolaa
– puisia tai metallisia varrastikkuja

Leikkaa hauesta joko pekonisiivun mittaisia ja levyisiä paloja tai vaihtoehtoisesti noin 3cm x 3cm kokoisia palasia. Leikkele myös paprika ja punasipuli samanlaisiin paloihin. Aloita pujottaminen pekonilla, laita pala paprikaa ja haukea tikkuun, taita pekoni takaisin tikkuun ja jatka hauella ja sipulisiivulla. Näin pekonista muodostuu aaltomainen kuvio ja jokaisen aallon väliin jää kasvis- ja haukipala. Jos sait hauesta aikaiseksi pekonin pituisia ja levyisiä paloja, aloita laittamalla haukisiivu pekonisiivun päälle ja pujota tätä kokonaisuutta aalloksi, lisäten jokaiseen aallonpohjaan paprikaa ja sipulia vuorotellen. Näin muodostuu upea aaltomainen varras.

Sekoita pari ruokalusikallista pestoa vastaavaan määrään oliiviöljyä. Voitele vartaat seoksella ja laita uuniin (220 astetta – grillivastus) noin 20 minuutiksi tai grillaa kypsäksi.

Kokoa annos lautaselle ja tarjoa. Ihminen syö silmillään ja tämän annoksen suorastaan ahmii ennen ensimmäistä haarukallistakaan. Herkullisia hetkiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s