Valkosipulisilakat uudella tavalla

Talvi tuli – talvi meni

Näin se menee saaristossa. Juuri kun luultiin, että kohta pääsee jo pilkille tai retkiluistelemaan, niin sitten tuli lämpöaalto, joka vei lumet. Mutta toisaalta upea avovesikausi jatkuu varmasti vielä pitkään – ja paras kala-aika on vasta nyt käsillä! Siiatkin vasta ilmestyivät lahtiin kutemaan.

Silakoita saa onneksi melkein ympäri vuoden, joten oheista reseptiä voi kokeilla vaikka kesällä – tai valmistaa sitä pikkujoulujen alkuruuaksi heti huomenna!

Silakathan ovat joulukaloista perinteisimpiä ja siksi niiden reseptiä myös kokilta aina kysellään.

Hauskaa pikkujouluaikaa!

Valkosipulisilakoita uudella tavalla
Tämä resepti yhdistää uutta ja vanhaa, suomalaista ja ranskalaista mukavalla tavalla. Voit tehdä sen monella tapaa, kuten esimerkiksi etanapannuun tai espressokuppeihin. Tässä ruoka on tehty pieniin uuninkestäviin vuokiin, jolloin yksi vuoka riittää hyvin yhdelle alkupalaksi.

Ainekset neljälle

– 20 silakkafilettä
– nippu persiljaa
– nippu ruohosipulia
– kaksi valkosipulinkynttä
– suolaa ja valkopippuria
– voita (eikä sitten mitään margariinia…)

Murskaa valkosipuli ja sekoita se notkeaan voihin. Pilko ruohosipuli ja persilja pieneksi. Laita silakkafileet leikkuulaudalle, jauha päälle valkopippuria ja suolaa sekä ripottele runsaasti pilkottua persiljaa ja ruohosipulia. Rullaa fileet ja asettele pystyyn valitsemaasi astiaan. Kuvan pieneen uunivuokaan mahtuu viisi filettä. Laita jokaisen fileen päälle nokare valkosipulivoita. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Aivan älyttömän helppoa ja mielettömän hyvää…

Juomasuositus ruualle
Myös juomasuosituksia kysellään kokilta jatkuvasti. Ihan kaikkien ruokien kanssa en kerkeä sopivaa juomaa maistamaan (työt kun estävät :), mutta lupaan laittaa aina suosituksen, kun vain hyvän juoman löydän.

Tämän perjantain ruualle sopii mielestäni hyvin Australialainen Brown Brothersin Chenin Blanc, joka on täyteläisen hedelmäinen, puolikuiva ja raikas. Löytyy Alkosta numerolla 580207 ja hintaa kertyy 8,2€.

Herkullista viikonloppua!

Terveisin

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s