Saimme Herrankukkarossa kunnian järjestää maailman ensimmäisen suomalaisen delfiinisafarin! Julkkisdelfiinit, Delli ja Fiina, uiskentelivat tiistaina Airismaan, eli Herrankukkaron kotisaaren eteläpuolelta Hämmärönsalmesta kohti Airistoa. Polkaisimme pikavauhtia uuden matkailutuotteen käyntiin ja jo seuraavana päivänä starttasi maailmanhistorian ensimmäinen suomalainen delfiinisafari Airistolle. Kuinka kävi? Näkyikö delfiinejä? Lue Turun Sanomista. Linkki on alla 🙂
Turun Sanomien artikkeli Herrankukkaron delfiinisafareista
Mielenkiintoista tämä elämä saaristossa
Delli ja Fiina lienevät muiden delfiinien mielestä edelläkävijöitä – ovathan ne lomailemassa aivan uudella alueella. Perinteisten tapojen rikkominen tuo yleensä uusia innovaatioita. Ainakin se herättää huomiota. Tänä perjantaina yhdistämme perinteistä kotijuustoa kanaan ja papuja limeen. Uusi innovaatio? Tuskin. Mutta hyvää se oli 🙂
Kotijuustolla kuorrutettua kanaa ja valkosipulista papuherkkusienipaistosta
– neljä broilerin rintafilettä
– neljä paksua siivua kotijuustoa
– 1 rkl hunajaa
– suolaa
– valkopippuria
– tilkka öljyä
– vihreitä papuja 200 g
– rasia herkkusieniä
– lime
– valkosipulinkynsi
– ruokalusikallinen voita
Paista kanan rintafileet öljyssä molemmin puolin ja aseta uunivuokaan. Sivele viipaleet hunajalla ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (paksuudesta riippuen!). Leikkaa tuorejuustosta 1 cm paksut viipaleet ja aseta rintafileiden päälle. Gratinoi lopuksi vielä grillivastuksen alla täydellä teholla muutama minuutti, että juusto ruskistuu hieman.
Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä n. 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Pilko herkkusienet neljään osaan. Murskaa valkosipuli ja heitä pannulle voin kanssa. Laita mukaan sienet ja pavut ja paista hetki kovalla lämmöllä. Purista lopuksi vielä puolikkaan limen mehut pannulle, pyöräytä kertaallen ja homma on hoidettu.
Kokoa annos ja herkuttele!
Hauskaa viikonloppua! Me lähdemme etsimään Delliä ja Fiinaa taas 🙂
Terveisin
Perjantaikokki