Torstai on vain toivoa täynnä, mutta perjantaissa on jo selvästi lupaavampi fiilis… Kohta saa laittaa pillit pussiin pariksi päiväksi (paitsi ravintolan keittiössä:) ja ladata akkuja seuraavaa viikkoa varten. Parhaiten akut latautuvat hyvän ruuan parissa, joten alla taas vinkkejä viikonlopun ruokaostoksiin.
Grillattua lohta feta-jogurttikastikkeessa
Aineksia neljälle tarvitset seuraavasti:
– neljä isohkoa lohimedaljonkia
– maustamatonta jogurttia (ruuanlaittojogurttia tai ihan tavallista luonnonjogurttia)
– 100 g fetaa
– teelusikkallinen hunajaa
– aurinkokuivattuja tomaatteja
– persiljaa silputtuna
– suolaa
– mustapippuria myllystä
Lisukkeeksi esim. uusia perunoita keitettynä tai, kuten kuvassa, kesäkurpitsaa ja kyssäkaalia paahdettuna. Kuvan annoksessa lisukkeena myös kukkakaalipyrettä, jonka reseptin olen julkaissut jo aiemmin.
Hyvin misattu on puoliksi tehty
Aina on tärkeää valmistaa annos siten, että kaikki osaset saapuvat lautaselle kuumina ja kypsyysasteeltaan oikeina. Tässä tapauksessa esivalmistelu, eli ”misaaminen”, kuten ravintolaslangissa asia ilmaistaan, etenee seuraavasti:
Valmista kastike tekeytymään:
– murskaa fetajuusto sormilla kulhon pohjalle
– kaada päälle n. 1 dl jogurttia
– pilko aurinkokuivatut tomaatit pieneksi ja lisää kulhoon
– sekoita joukkoon hunaja, persilja ja rouhi myllystä mustapippuria
– sekoita lusikalla sekaisin. Jos kastike on liian tönkköä, lisää jogurttia. Laita jääkaappiin odottamaan.
Pilko kasvikset haluamasi kokoisiksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla pienen oliiviöljytilkan kanssa ”al dente”. Pidä lämpimänä.
Viimeiseksi grillaa lohi. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Kokoa annos ja herkuttele!
Herkullista viikonloppua! Ja hei, kesä jatkuu vielä 😉
Ensi viikkoon!
T. Perjantaikokki