Kesäkurpitsakeitto parmesaanicrostinien kera

Kokki seilasi tätä kirjoittaessaan keskellä Kihtiä matkalla Ahvenanmaalta kohti kotia. On ollut vuotuisen purjehduskokkipestin aika ja hyvin on keitokset purjehdusseuralle maistuneet! Nykypäivän ihmeellisen mobiilitekniikan ansiosta onnistuu reseptin lähettäminen myös keskeltä merta. Joten ohessa suuren suosion saanut kesäkurpitsakeitto, jonka tarjoilin edellispäivänä lounaaksi matkalla Utösta Kökariin.

Kesäkurpitsakeitto parmesaanicrostinien kera
Neljän hengen keittoon tarvitset:

– yksi kesäkurpitsa
– 150g maa-artisokkia
– kookosmaitoa 2 dl
– kasvis- tai kanafondia 2 rkl
– vihreä currytahnaa 1 rkl
– oliiviöljyä
– suolaa
– pippuria

Parmesaanicrostineihin tarvitset:

– yksi patonki
– parmesaania raastettuna
– oliiviöljyä
– mustapippuria myllystä

VALMISTUS
Kuori maa-artisokat ja pilko ne. Pese ja pilko kesäkurpitsat. Freesaa kasviksia hetki kattilassa oliiviöljyssä. Kaada päälle n. 8 dl vettä ja fondi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta vihreällä currytahnalla, suolalla ja pippurilla.

Leikkaa patonki hieman vinosti ohuehkoiksi siivuiksi. Sivele päälle oliiviöljyä ja asettele siivuille reilu kerros raastettua parmesaania. Paahda uunipellillä 225 asteessa, kunnes juusto on sulanut. Rouhi päälle mustapippuria myllystä ja tarjoile lämpimänä keiton kera.

Oikein hyvää ruokahalua 😉

Terveisin Perjantaikokki keskeltä merta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s