Paremmat silakkapihvit saaristolaisleivällä

Jokos se kesä meni? Syyskuu tulee joka vuosi yhtä yllättäen kuin joulukin. Sitä vain herää, katsoo kalenteriin ja lämmöllä muistelee kesän helteisiä iltoja saaristossa, jazzin ystävien täyttämiä iltoja Vaakahuoneella tai ansaittua lomapäivää hiekkarannalla löhöämässä. Miten se taaskin noin vikkelään vilahti ohi?

Mutta syksy on upeaa aikaa, henkilökohtaisesti kokin suosikkeja. Syksy loikkaa vuodenaikojen keskinäisessä kilvoittelussa kevyesti podiumille. Jaetulle ykköspaikalle talven, kevään ja kesän kanssa 🙂 Syksyllä saaristossa luonto värjäytyy ruskan sävyihin, hauet palaavat ulapalta kaislikoihin vapakalastajien iloksi ja aamussa on jälleen raikas tuulahdus. Syksyllä katse suuntautuu jotenkin huomaamattomasti tulevaisuuteen. Eikö näin käykin? Kesällä eletään täysillä tätä päivää ja syksyllä suunnitellaan tulevaa. Kyllä vuodenaikojen vaihtelu on upeaa!

Mentiinpäs sitä ruuasta aika sivuraiteille. Jos elät vielä kesävaihteella, etkä ole suunnitellut illan sapuskoja, niin kokeileppa samaa mitä vaimo ja anoppi väsäsivät mökillä, kun jääkaapista ei taaskaan ”löytynyt yhtään mitään”!

Paremmat silakkapihvit saaristolaisleivällä
Neljän hengen antimiin tarvitset:

– 500 g silakkafileitä
– 4 siivua saaristolaisleipää
– voita
– korppujauhoja
– 1 valkosipulisuolakurkku
– maustamatonta tuorejuustoa 2 rkl
– puolikas sipuli
– tilliä maun mukaan

Pilko suolakurkku, sipuli ja tilli ihan pieniksi palasiksi. Sekoita tuorejuusto pilkottujen ainesten kanssa massaksi. Levitä silakkafileiden pinnalle ja aseta toinen file päälle. Pyöritä silakkapihvit korppujauhoissa, asettele uunipellille ja laita jokaisen pihvin päälle pieni nokare voita. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kastike:

– 1 prk kermaviiliä
– puolikkaan limen mehu
– 2 tl hunajaista dijon-sinappia (tai dijonia ja hunajaa)

Sekoita kastikeainekset ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Lämmitä myös saaristolaisleipiä hetki uunissa tai paahtimessa. Kokoa pihvit leipien päälle ja tarjoile kastikkeen kera.

Herkullista viikonloppua!
T. Perjantaikokki

Kokki on ollut hajamielinen

Viime viikolla piti julkistaa reseptikilpailun voittajat, mutta tietenkin se pääsi unohtumaan. Alla äänestyksen lopullinen tulos:

RESEPTI NRO 1: Peruna-savulohiherkku Tarun tapaan 719 ääntä (30.71%)
RESEPTI NRO 2: Aurakuhanyytit Elinan tapaan 302 ääntä (12.9%)
RESEPTI NRO 3: Tiinan suussasulava sillitahna 223 ääntä (9.53%)
RESEPTI NRO 4: Veli Viitalan siikakeitto 181 ääntä (7.73%)

Eli voitto meni Tarun perunaherkulle. Palkinnoksi Tarulle lähtee kahden hengen illallisristeilylahjakortti Ukkopekalle ensi kesälle. Onnea Tarulle ja kiitos kaikille reseptin lähettäneille. Elinalle, Tiinalle ja Velille lohdutuspalkintona lähtee myös risteilylahjakortit Naantalinristeilyille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s