Ricotta-jokiraputäytteiset kuharullat

Tämän perjantain reseptistä menee taas kunnia vaimon innovaatiokyvylle. Jääkaappiin oli jäänyt purkillinen jokiravunpyrstöjä tilliliemessä, eikä tällaista herkkua voinut hukkaan heittää. Joten ei muuta kuin kehittelemään. Eikä vaimo turhaa kehitellyt! Tätähän kehtaisi tarjota vaikka äitienpäivänä 🙂

Ricotta-jokiraputäytteiset kuharullat
Kuharullia varten (neljälle) tarvitset:

– 4 reilun kokoista kuhafilettä
– desilitra jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja
– 125 g ricottajuustoa
– 2 rkl smetanaa
– 1 iso tomaatti
– 1 kevätsipuli
– suolaa
– valkopippuria

Kalttaa tomaatit (eli kasta hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta kuori irtoaa helpommin) ja kuori ne. Poista siemenet ja pilko tomaatin liha pieneksi. Pilko myös ravunpyrstöt ja kevätsipuli. Sekoita ainekset smetanan ja ricottajuuston kanssa ja mausta massa suolalla ja valkopippurilla.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Poista kuhafileistä ruodot. Laita kunkin fileen päälle reilu ruokalusikallinen massaa ja kääri rullalle. Sulje rulla hammastikulla. Paista uunissa 10 -15 minuuttia.

Lisukkeeksi parmesaanigratinoitua fenkolia
Voit tarjota lisukkeena esim. parmesaanigratinoitua fenkolia. Se on helppo, nopea ja perunoita kevyempi lisuke. Neljälle tarvitset:

– kaksi isoa fenkolia
– parmesaania raastettuna 2 dl
– suolaa ja pippuria

Leikkaa fenkolit puoliksi. Poista tummat kohdat ja huuhtele ne. Keitä tai höyrytä ”al dente”. Kun ovat kypsiä, laita uunivuokaan leikkuupuoli ylöspäin. Peitä parmesaanilla ja gratinoi uunissa, kunnes juusto hieman rusehtaa.

Oikein erinomaista ruokahalua ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille.

Terveisin

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s