Paistettua lohta kermaviilikastikkeessa

Torikauppiaat kunniaan!

Nyt viimeistään on aika avata torikausi ja käydä ruokaostoksilla sillä perinteisemmällä tavalla. Käteistä kouraan ja torille! Kasvikset ovat aina juuri maastanostettuja ja hinnat aivan eri tasolla kauppoihin nähden. Turun torilta haettiin tähänkin annokseen porkkanat, parsat, kevätsipulit ja lohi.

Lohta kermaviilikastikkeessa
Kokilla painaa hieman tuo kesäsesongin alkaminen töissä päälle, joten tämä resepti kuuluu taas sarjaan ”helppoa, nopeaa, maistuvaa” – mutta sellaisena ruuanlaitto onkin mielestäni parhaimmillaan. Pääosassa ovat hyvänmakuiset ja tuoreet raaka-aineet. Neljän hengen ateriaan tarvitset:

– neljä lohimedaljonkia tai n. 600g lohifilettä
– 4 isoa tai 8 pienehköä porkkanaa
– yksi iso parsakaali
– 1 prk kermaviiliä
– yksi kevätsipuli
– teelusikallinen sitruunamehua
– teelusikkallinen hunajaa
– suolaa ja valkopippuria myllystä
– voita paistamiseen

ESIVALMISTELU
Pilko kevätsipuli pieneksi ja sekoita se kermaviiliin. Mausta kermaviili suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla (antaa happoa) ja hunajalla (antaa rakennetta) ja laita kastike jääkaappiiin tekeytymään.

Irrota parsakaalista nuput, kuori varsi ja leikkaa varsi ohueksi ”nauhaksi” (vinkki. voit käyttää kuorimaveistä myös pieniä siivuja tehdessäsi). Pese porkkanat ja siivuta ohuiksi, pitkiksi nauhoiksi. Laita kasvisten höyrytysvesi jo lämpenemään.

Kasviksia höyrytetään vain hetki, ja ne jäähtyvät nopeasti, joten ne tulee myös tarjoilla heti. Siksi kalan täytyy valmistua samaan aikaan kasvisten kanssa. Ainoa hankaluus tässä reseptissä onkin saada sekä kasvikset ja kala samanaikaisesti lautaselle, sopivan kypsinä, mutta ei ylikypsinä. Paista kala voissa ja tarjoa höyrytettyjen ”al dente” -kasvisten sekä kylmän kermaviilikastikkeen kanssa.

Herkullista perjantaita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s