Runsaan herkullinen maalaissalaatti

Kevät on edennyt jättiharppauksin parissa viikossa ja nyt lämpötilat lähentelevät jo kahtakymmentä. Pikkuhiljaa toreilta alkaa saada uuden sadon suomalaisia kasviksia. Omia suosikkejani ovat hennot kevätsipulit, makeat pikkuporkkanat, raikkaat retiisit ja alati kasvava valikoima rapeita salaatteja. Talvi kuluu jäävuorisalaattia ja lentotomaatteja popsiessa, joten kotimaisia vihanneksia odottaa viimeistään maaliskuussa jo vesi kielellä. Siksi, kun niitä vihdoinkin kasvihuoneista saa, täytyy kesäkausi aina aloittaa kunnon maalaissalaatilla!

Runsaan herkullinen maalaissalaatti
Kunnon maalaissalaattiin voit käyttää lähes kaikkea, mitä maasta, merestä ja ilmasta on keittiöösi siunaantunut. Olennainen osa on kuitenkin tuoreet, raikkaat ja maukkaat kasvikset. Tässä salaatissa käytettiin:

– kerä rapeaa jääsalaattia ja esim. vuonankaalia, lollorossoa tai vastaavaa antamaan väriä ja vaihtelua
– pari punaista tomaattia
– kaksi kananmunaa
– kolme kanan rintafilettä (naturel, siis ei marinaadia)
– neljä siivua pekonia
– pari isoa kaprista per syöjä
– oliiveja
– parmesaania höylättynä juustohöylällä

Lisäksi tarvitset hieman oliiviöljyä ja pestoa.

VALMISTUS
Huuhtele kasvikset raikkaalla vedellä. Kuivaa salaatti salaattilingossa tai valuttamalla liinan päällä. Revi salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi (kokin kunnia-asia on, että vieraan ei tarvitse käyttää veistä salaattia syödessään, vaan kaikki on sopivina suupaloina). Leikkaa tomaatit (tai mitä oletkaan pellolta löytänyt) pieneksi. Sekoita kasvikset isossa kulhossa ja jätä viileään odottamaan.

Keitä kananmunia 8 minuuttia ja jäähdytä. Pilko pekoni pieneksi ja paista rapeaksi. Laita talouspaperille kuivumaan (salaattiin ei saisi valua pekoneista rasvaa). Kaada suurin osa pekonin rasvasta pois pannulta ja paista kanan rintafileet kypsiksi siinä. Mausta kana suolalla ja pippurilla.

Valmista kastike sekoittamalla 3 rkl vihreää pestoa ja 0,5 dl oliiviöljyä. Kaada kastike salaattikulhoon ja sekoita.

KOKOA KOMEUS

Nostele lautaselle salaattia, leikkaa kananmunat neljään osaan ja laita lautaselle. Siivuta kana ja asettele sekin lautaselle. Ripottele pekonin siivuja, oliiveja ja parmesaanilastuja sinne tänne ja kruunaa kapriksilla. Loppusilauksen annat mustapippurilla ja sormisuolalla.

Herkullista viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s