Saaristolaisleivän lisäksi eräs suosikeistani on kaurarieska tarjottuna tyrnivoin kera. Rieskoja voi paistaa myös ulkona muurinpohjapannulla tai nuotiolla litteän kiven päällä!
Kaurarieskaan tarvitset
1 litra kädenlämpöistä vettä
1 pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 tl kuminansiemeniä
1 tl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
n. 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Liota hiiva lämpimään veteen ja lisää mausteet. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa käsin hetken. Mitä löysempi taikina, sen pehmeämpiä rieskoja saat. Voit siis jättää osan jauhoista pois. Taputtele jauhoisin käsin leivinpaperin päälle ohuita n. paistinpannun pohjan kokoisia lettuja. Pistele haarukalla pintaan reikiä ja kohota huoneenlämmössä n. puoli tuntia.
Paista 250 asteisessa uunissa 15- 20 minuuttia. Tarkista, että myös pohja on saanut väriä. Voit hyödyntää taikinaan myös aamusta ylitse jäänyttä kaurapuuroa, perunamuusia tai kaapin kätköistä löytyviä myslejä.
Tee rieskoja vaikka vappupicnicille. Olet taatusti suosittua seuraa 🙂
Herkullisia hetkiä rieskojen parissa ja hauskaa Wappua!