Tämän viikon annos käy joko kevyeksi lounaaksi tai juhlalliseksi alkupalaksi.
Koita löytää saaristolaisleipää, joka ei ole liian tumma ja kuiva, vaan pikemminkin kosteahko. Se maistuu parhaimmalta. Saaristolaisleivän resepti on täällä.
Aineksina neljälle hengelle tarvitset:
– neljä siivua leipää
– voita
– vaalealihaista savukalaa (esim. ahven, kuha, lahna, kampela) n. 500 grammaa. Kuvan leivässä on käytetty ahventa
– yksi punasipuli tai pala purjoa
– kapriksia
– neljä munankeltuaista
– Maldon-suolaa
– mustapippuria myllystä
Valmistus:
Voitele leivät ohuelti. Puhdista kala kaikista piikeistä. Kalan lihan voi pieniä ja esim. lahnan kohdalla tämä on lähes välttämätöntä, jotta kaikki piikit saadaan pois. Kokoa kalan liha tasaisesti neljälle leivälle. Paina leivän keskelle peukalolla pieni kolo, johon kaadat raa’an munankeltuaisen (ehjänä). Ripottele leivälle kapriksia makusi mukaan ja reilusti aivan ohueksi leikattua purjoa tai pieneksi pilkottua punasipulia. Jauha myllystä mustapippuria ja ripottele kaiken päälle pari hyppysellistä Maldonia. Koristele persiljalla.
HUOM. leivät voi myös paahtaa aluksi!
Oikein herkullista viikonloppua.