Lähisaaristomatkailua: Nauvo ja Stenskär

Etätyöt mahdollistavat aivan uudenlaisen työn ja vapaa-ajan yhdistämisen. Me suuntasimme s/y Julia II:n keulan lauantaina koulun päättäjäisten jälkeen kohti lempisatamaamme, Nauvoa. Koulunpäättäjäispurjehdus on jo pieni traditio perheessämme ja se suuntautuu nimenomaan Nauvoon sen läheisyyden vuoksi.

Nauvo on uusittu tyylillä. Uudet laiturit toimivat loistavasti! Lapsemme odottivat ennen kaikkea ravintoloiden herkkuja, vaikka niitä saikin vain take awayna. Rannan Food Fellowsin burgerit ja ribsit vakuuttivat meidät jo edellisellä vierailulla, joten kannoimme niitä veneeseen vesi kielellä. L’Escalen aukeamista jäimme vielä odottamaan – malttamattomina!

Korona-aikana ei saa saunoa normaalisti (vaikka käsittääkseni sauna tappaa viruksen tehokkaasti), joten saunat pyörivät varausperiaatteella venekunnittain. Me nautimme tyttäreni kanssa Nauvon kuntoradan lenkkimaastoista ja sitten koko perheen voimin aamusaunasta sunnuntaina.

Purjeet nostimme vasta myöhään iltapäivällä ja suuntasimme pohjoisen ja idän kautta kohti Stenskäriä, jonka uudistuksista olimme lukeneet. Stenskärin ranta oli täynnä muutamaa tyhjää poijua lukuunottamatta. Kovassa sivutuulessa emme lähteneet ahtaaseen väliin yrittämään, vaan siirryimme suosiolla Birsskärin uuteen laituriin. Laiturissa oli vielä reilusti tilaa ja runsaasti ystävällisiä avustajia. Kiitos heille!

Julia oli bongannut somesta Stenskärin uuden rantasaunan ja pakkohan se oli testata. Myönnettävä on, että se menee saariston saunoissa ehdottomasti TOP10-listaan. Ellei jopa podiumille. Huomionarvoista oli uinnin huomiointi. Läheiselle kalliolle menee kävelytie ja miehensyvyiseen veteen johtaa tukevat portaat. Tätä saunaa voi todellakin suositella! Yksityisyyden takaa se, että sauna sijaitsee omalla saarella ja kaarisillassa on selkeät kyltit alueen tarkoitusperästä: ”Varattu saunojille.”

Kävelypolku uimaan
Stenskärin sauna

Palvelu Stenskärissä on aina ollut ystävällistä ja niin myös tällä kertaa. Ainoa ongelma etätöiden kannalta oli vaihteleva nettiyhteys, mutta sen parantaminen ei ole saarelaisten käsissä.

Birsskär näyttää kehittyvän vauhdilla. Harjakorkeuteen oli noussut jo uusi grillikota ja vessat näyttivät myös uusilta.

Grillikota. Vain piippu puuttuu.

– Petri

Saariston Saunojen TOP-listamme:

1. Parasta emme ole vielä löytäneet. Etsintä jatkuu.

2. Bodön lauttasauna

3. Glada Laxenin tynnyrisauna

4. Örön rantasauna

5. Aspö

6. Brännskärin pohjoissauna

7. Jussarö

8. Gullkrona

Mitä listalta puuttuu? Ehdota omaasi, niin me käännämme keulamme sinne.

3 kommenttia artikkeliin ”Lähisaaristomatkailua: Nauvo ja Stenskär

  1. Moi!
    Erittäin kiva ja idyllinen sauna on myös Österskärin sauna. Kannattaa testata! 😀👍🏻

  2. Kaikki nämä saunat on testattu ja olen yhtä mieltä kanssasi. Ykköseksi sijoittaisin Rödhamnin Strandbastun🏆

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s