Minkälaista on hyvä myynti?

Voit vaihtaa otsikoksi myös: Minkälaista on hyvä palvelu?

Se on:

  1. nopeaa
  2. ammattimaista
  3. ystävällistä

Miksi? Jätetään yksi kolmesta ominaisuudesta pois ja käydään eri vaihtoehdot läpi.

  1. Ammattimainen ja ystävällinen, mutta älyttömän hidas. Olet hävinnyt pelin. Kilpailijan tuote on jo käytössä, kun sinä mietit, miten liidiä pitäisi lähestyä.
  2. Nopea ja ammattimainen, mutta tyly. Olet hävinnyt pelin. Kukaan ei viitsi maksaa simputuksesta. Myyjänä olet palvelija.
  3. Nopea ja ystävällinen, mutta täysin ammattitaidoton. Tämä on pahin kombo. Konkurssi kolkuttaa kulman takana. Tämä pätee muuten kaikkeen muuhunkin, kuin vain myyntiin tai asiakaspalveluun. Jos et usko, niin haluaisitko vaikka tällaisen hammaslääkärin tunkemaan poraa suuhusi? Homma sujui nopeasti ja oli tosi symppis kaveri, mutta porasi väärän hampaan ja unohti puuduttaa.

Nopea, ammattimainen ja ystävällinen on ainoa voittava kombinaatio sekä myyntiin että asiakaspalveluun.

Mistä tällaista myyntiä saa? Aina välillä sieltä sun täältä. Itse innostuin kirjoittamaan tämän lauantaina aamulla, kun tein rästitöitä pois. Myyjämme vinkkasi ehkä meillekin sopivasta videoneuvotteluratkaisusta (https://gapps.fi/fi/palvelut/laitteet/videoneuvottelulaitteet/) ja päätin laittaa yhteydenottopyynnön. Ajattelin saavani viestiä ehkä alkuviikosta.

Sen sijaan Pekka Alhonsalo (Google Cloud Sales Executive) napautti meilin minulle ehkä vartti ”lähetä”-napin painalluksesta. Siis lauantaina. Meilissä ei ollut mitään turhaa:

”Terve Petri, kiitos viestistä!

Suunnitellaan maanantaina sopiva ratkaisu teille. Mihin aikaan sopii soitella?
T. Pekka”
Vielä en osaa ottaa kantaa ammattitaitoon tai ystävällisyyteen, mutta ainakin yksi kolmesta meni varsin ylivertaisella tavalla nyt oikein.
Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s