Hyvä asiakaskokemus kattaa koko matkan

Verkkokaupat alkavat olemaan jo varsin hyvällä tasolla ostokokemuksessa, mutta pelkkä tilauskokemus ei riitä. Asiakaskokemukseen vaikuttaa todella paljon myös se, mitä tapahtuu sen jälkeen.

Ifolorilla on varsin mainio aplikaatio, jolla kuvista saa paperiversioita, kuvakirjoja ja monta muutakin tuotetta tilattua erittäin helposti. Tein sillä yhden ison kuvakirjan kuukausi sitten. Taittaminen oli helppoa ja kirja tuli nopeasti kotiin.

Tällä kertaa päätin tilata yhdestä purjevenekuvasta paperiversion tyttäreni peilin taustakuvaksi. Koska en ollut aivan varma, mikä kuvakoko olisi paras, tilasin samasta kuvasta neljä eri kokoa. Hintaa koko tilaukselle tuli 7,52€, josta toimituksen osuus oli 2,95€.

Vaikka oli postilakko, alkoi toimitusvahvistukset pian laulamaan.

Neljä eri kuvaa (kukin siis muutaman gramman painoinen paperinpala) toimitettiin neljässä eri pahvilaatikossa, neljänä eri lähetyksenä. Prisman pakettiautomaatilla tuli vierailtua tiuhaan, sillä toimitusvahvistuksiakin tippui parin päivän sisään erikseen jokaisesta paketista.

Tämä arsenaali pahvilaatikoita ja pakkausmateriaalia tarvittiin toimittamaan neljä paperikuvaa. Kuvasta uupuu yksi pahvilaatikko.

Varmaan tälle toimintamallille on joku järkevä syy, mutta ensi kerralla yksittäiset kuvat teetän kivijalkaliikkessä. Toistaiseksi sen toimitusmalli on järkevämpi – ja varmaan luontoakin säästävämpi. Aivan parasta asiakaskokemusta ei ainakaan näin saa aikaiseksi.

Lopputulos miellytti tytärtä

Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s