Kevään sesonkiherkku on parsa ja onkin sanottu, että se on yksi harvoista koko Eurooppaa yhdistävistä ruokatrendeistä tai -sesongeista. Parsaa odotetaan vesi kielellä myös täällä Suomessa.
Parsa on mielestäni erittäin monikäyttöinen. Siitä tulee herkullisia munakkaita ja piiraita, mutta parhaimmillaan se on mielestäni sellaisenaan. Kun ostat parsaa, kurkkaa paketin sisään parsan tyveen ja valitse vain sellaisia, jotka eivät ole homeessa.
Tämä resepti valmistui keittiössämme tiistaina ja on eräänlainen potpuri aiemmin tekemistäni ruoista. Alla linkit eri osioiden valmistamiseen:
Parsareseptin ja hollandais-kastikkeen reseptin löydät täältä. Vaihdat vain ohjeen sinapin vastaavaan määrään sitruunamehua. Ohjeita hauelle on useampiakin, mutta hyvän haukireseptin voit katsoa vaikka täältä.
Herkullista vappua odotellessa!
Perjantaikokki
Ps. tilaa joka perjantai ilmestyvä Perjantaikokin reseptikirje sähköpostiisi tuosta oikealta…
Paluuviite: Tweets that mention Parsaa, paistettua haukea ja hollandaise-kastiketta « Perjantaikokin blogi -- Topsy.com
Paluuviite: Kalaa, kiitos – ei merimetsoja! « Sanakari