Tervetuloa uudelle Perjantaikokki-sivustolle! – Porkkanakakku

Hyvä lukija,

tervetuloa Perjantaikokin uudelle blogisivulle. Jatkan kirjoitteluani ja kokkailuani tällä sivustolla. Vielä tänään perjantaina 23.4.2010 reseptini ja tarinani ilmestyivät Herrankukkaron Perjantaireseptinä, mutta jatkossa voit siis seurata Perjantaikokkia täällä.

Mikä muuttuu, vai muuttuuko mikään?

Muutos on aina mahdollisuus – ja aion hyödyntää sen hyväksenne. Perjantaireseptistä tutuksi tullut konsepti, eli tilaajille tarina ja resepti aina perjantaiaamuisin sähköpostiin, jatkuu. Jos sinulle tuli aiemmin kirjoittamani perjantairesepti, mutta ei tule enää tai olet uusi tilaaja, niin rekisteröidy tuosta oikealta ylhäältä, kohdasta ”Tilaa blogi sähköpostiisi.” Kaikki tilaajathan saavat aina perjantaisin myös reseptistä helposti tulostettavan version itselleen. Tilaaminen on luonnollisesti ilmaista.

Lisäksi toiminta aktivoituu Facebookissa, kuinkas muutenkaan. Sielläkin uudelle Perjantaikokki-sivulle on tullut mukavasti seuraajia ja saan lukijoille kasvot. Se on upeaa! Löydät sivun osoitteesta www.facebook.com/perjantaikokki. Tervetuloa mukaan!

Jos käytät Twitteriä, niin sieltä minut löytää myös.

Perjantaiaamuisen kirjeen lisäksi tälle sivulle ilmestyy viikon aikana reseptejä, tarinoita ja huomioita ruoasta, ruokakulttuurista, työstä ja elämästä ylipäänsä. Kannattaa siis käydä joko aktiivisesti täällä, tai tuolta oikealta alhaalta klikata ”Seuraa blogia RSS-syötteenä” -kohdasta ”RSS – Posts”. Näin saat aina RSS-syötteen kautta tietoa, kun tällä sivulla jotain tapahtuu (lisätietoa RSS-syötteistä saat esim. Wikipediasta).

Jos pidät sivusta, niin muista vinkata kavereillekin! Tervetuloa mukaan, tästä tulee hyvä juttu!

Perjantaikokki

ps. muistathan aina mahdollisuuden jakaa ajatuksiasi ja mielipiteitäsi muillekin kommentoimalla tekstejä suoraan tuolta alhaalta…

Porkkanakakku
Perjantaikokin porkkanakakku
Uudistusten kunniaksi tarjoilen teille harvinaisen herkkureseptin – nimittäin jälkiruokareseptin. En ole jauhopeukalo tai leipurimestari, mutta joskus tulee tartuttua toimeen, kun tilaisuus tulee. Nappasin kaupasta porkkanapussin ja sen selkämyksessä oli hyvältä kuulostava ohje. Kakusta tuli varsin amerikkalaisen makuinen – eli erinomainen!

AINEKSET
– 4 kananmunaa
– 4 dl sokeria
– 2,5 dl voisulaa
– 9 dl porkkanaraastetta
– 5 dl vehnäjauhoja
– 1 tl ruokasoodaa
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 rkl kanelia

Kuorrutus
– 50 g voisulaa
– 250 g tomusokeria
– 1 tl vanilliinisokeria
– 2 prk Hovin appelsiinituorejuustoa

VALMISTUS
Vispaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula, porkkanaraaste ja vehnäjauho, johon on sekoitettu ruokasooda, leivinjauhe ja kaneli. Levitä taikina uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Herkkuhetkiä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Tervetuloa uudelle Perjantaikokki-sivustolle! – Porkkanakakku

  1. Tämä on todella suussasulavaa myös gluteenittomista jauhoista valmistettuna! Todellista syysherkkua, oman palstan porkkanoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s