Anjovista, lohta, mozzarellaa ja kaikkea muuta hyvää – Kokki tuli kaupunkiin

Marseille, Pariisi, Turku, Lappeenranta, Turku… Pitkä on ollut miehen tie, mutta mitä ei rakkautensa eteen tekisi! Nyt ei puhuta perjantaikokista, vaan uudesta keittiöpäälliköstämme, Julien Boulangerista, joka hyppää remmiimme näinä päivinä!

Sen verran on taitava kaveri, että perjantaikokki myöntää itsensä keittiössä aivan kakkoseksi. Mutta hyvä tiimi meistä tulee! Julien on itsensä Alain Ducassen (maailman tunnetuimpia keittiöguruja) kasvatti ja muutti naisen (kuinkas muuten…) perässä Suomeen neljä vuotta sitten – ja suoraan ravintolamme Vaakahuoneen keittiöön. Välillä hän kävi kääntymässä Lappeenrannassa, mutta nyt näyttää muuttoauton keula jälleen kohti Turkua ja saaristoa.

Miksikö kerron tämän? Jos jatkossa blogidda on aistittavissa hitunen aitoa ranskalaisuutta, niin se ei välttämättä ole taas niitä kokin hairahduksia… Kauas ei saaristosta Julieniakaan päästetä ruokalinjassa, mutta takaan, että Julien tuo ammattitaidollaan monta uutta vinkkiä teille perjantaireseptiläisille.

Niin, ja Julienin oppiin pääsee myös Herrankukkaron kokkikursseilla!

Tervetuloa Julien!

Anjovista, lohta, mozzarellaa ja kaikkea muuta hyvää
Tämän perjantain ruuassa on jännä kombinaatio, mutta ei se hassumpaa ollut…

AINEKSET neljälle

LOHI
– nahatonta ja ruodotonta lohifilettä 500 g
– 8 pekonisiivua
– 8 anjovisfilettä
– 150 g mozzarellaa
– mustapippuria myllystä

LINSSIT
– 1 dl linssejä
– 2 dl kermaa
– 1 dl kaprista
– 1 tl oreganoa
– 1 dl smetanaa
– 1 rkl dijon-sinappia
– hyppysellinen cayennepippuria
– mustapippuria myllystä

VALMISTUS
Laita uunin grillivastus lämpiämään 200 asteeseen.
Leikkaa lohi neljäksi pitkulaiseksi palaksi ja rouhi pippuria päälle. Laita anjovisfileet ja mozzarellaviipaleet lohen kummallekin puolelle ja kääri pekoniin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Valmista sillä aikaa linssihöystö.

Linssihöystö:
Tarkista pakkauksesta linssien keittoaika (se vaihtelee eri linssien kesken). Keitä niitä muutama minuutti vähemmän, kuin ohjeessa sanotaan. Huuhdo ne sitten kylmässä vedessä. Linssien tulisi olla ”al dente” tässä vaiheessa. Lämmitä kerma kattilassa, lisää linssit, kaprikset sekä sinappi ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon oregano sekä smetana ja mausta pippureilla.

Kokoa annos – linssit alle, lohi päälle – ja nauti

Oikein hauskaa perjantaita ja viikonloppua!

Terveisin Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s