Lohicheviche – Kuinka miellyttää oikein vaativaa seuraa?

Tänään kokki on iloisella tuulella! Viime kertainen lohiburger-resepti sai monelta kehuja, joka väistämättä tarkoittaa, että joku sitä myös valmisti. Hauskaa.

Muistatte varmaan, että sitä kehitellessä myös fillari kohmettui paukkupakkasissa. Tästä syystä oli iloinen yllätys, että samoista aineksista syntyi myös aivan toisenlainen ruoka – säästyipä kokki paleltumiselta, kun ei tarvinnut seuraavana päivänä polkea pakkasessa kalaa hakemaan.

Jos siis teet lohiburgeria joskus, niin kokeile myös alla olevaa. Ei ehkä sovi burgerin alkuruuaksi, koska raaka-aineet ovat silloin lähes yksi yhteen pääruuan kanssa. Mutta jos saat seuraavana päivänä todella hyvää seuraa – eli vaikka itsesi – niin tarjoa huikopalana hyvin onnistuneen lohipurilaisen kunniaksi. Näin minä tein ja kyllä oli seura tyytyväistä! Vieläkin taputtelen itseäni selkään oikein kaksin käsin kiitellen 🙂

Lohicheviche

AINEKSET
neljälle naposteluun

– 200 g lohta
– 1/3 kurkku
– 1/2 punasipuli
– 1/2 avocado
– 1/2 dl hienonnettua tuoretta korianteria
– 1 sitruunan mehu
– 1/2 dl oliiviöljyä
– 1 tl sokeria
– suolaa ja valkopippuria myllystä
– keksejä

VALMISTUS
Leikkaa fileoitu, ruodoton lohi pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, suola, sokeri ja valkopippuri sekä oliiviöljy. Anna seoksen maustua jääkaapissa noin 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi kurkku, punasipuli sekä avokado. Hienonna tuore korianteri sekä chili. Sekoita loput aineista kalan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nostele chevicheä esim. täysjyväkekseille ja koristele ruohosipulilla tai miniparsoilla, kuten kuvassa.

Herkullista viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s