Kurpitsakeitto leipäkuoressa

Tämä ruoka sopii erinomaisesti talviseen päivään, pulkkailun, hiihdon tai luistelun jälkeen nautittavaksi. Keiton voi tehdä etukäteen ja leivät kovertaa aamulla. Sitten vain keitto kuumaksi ja tarjolle leivästä. Lisukkeita ei tarvita. Juomaksi Weissbier.

Keiton voit tehdä samalla reseptillä kuin ”Halloweenin kurpitsakeiton” ja leiväksi kannattaa hankkia rapeakuorista alppileipää.

1 iso kurpitsa

– leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi ja poista kurpitsan lohkoista siemenet (halutessasi voit paahtaa siemenet lisäkkeeksi)

– pyöräytä kurpitsapalat kasviöljyssä ja laita ne sitten uunivuokaan

– paahda kurpitsanlohkoja 200 asteisessa uunissa kunnes kurpitsan ‘liha’ on kullanruskeaa ja kauniisti karamelisoitunutta, noin 30-60 minuuttia.

Sillä aikaa kun kurpitsa paahtuu, etsi seuraavat ainekset:

  • voita
  • sipulia
  • valkosipulinkynsiä
  • iso pala tuoretta inkivääriä
  • tuoreita chilejä (ihan maun mukaan)
  • porkkanaa
  • purjoa
  • selleriä
  • palsternakkaa
  • kermaa
  • kanelia
  • suolaa
  • pippuria

Kuori vihannekset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Laita öljy tai voi isoon pataan ja lämmitä. Kuullota kaikki vihannekset kevyesti.

Leikkaa paahtamistasi kurpitsoista kuori pois ja lisää ne pataan muiden vihannesten joukkoon. Lisää vettä ja hieman kermaa niin, että kaikki kasvikset peittyvät.

Mausta keitto kanelilla, suolalla ja pippurilla ja anna kiehua kunnes kaikki vihannekset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekottimella tai blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Leikkaa leivistä hattu pois ja koverra sisus pois. Täytä keitolla. Halutessasi voit koristella keiton paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s