Grillattua ankanrintaa, mango-paprika-chutneyta

Meillä grillataan joskus jopa talvellakin, mutta kyllä se parhaimmillaan on kesällä. Tätä ruokaa tehdessä ja suunniteltaessa paloi olkapäät, sillä niin kuumasti saariston aurinko paistoi vielä elokuussa. Ei auta valittaa, sillä tätähän sitä on koko talvi aina odotetaan ja kesä sitten ihmetellään 🙂 Mutta kun grillailette, niin varokaa, että ette polta ruokaanne tai itseänne!

Grillattua ankanrintaa, mango-paprika-chutneyta ja paljon muuta kivaa grillattuna…
Tässä tulee nyt sitten oikea grillaajan unelma! Melkein kaiken saa tehdä grillissä. Mutta muistakaa grillatessa oikea marinointi! Kun kokin marinoi lasillisella punaviiniä grillauksen aikana, niin grillaus on paljon miellyttävämpää 🙂

AINEKSET NELJÄLLE

– Ankanrintaa 600 g

CHUTNEY
– 1 mango
– 2 punaista paprikaa
– 2 tl inkivääriä
– 1/2 punasipuli
– 2 rk hienonnettua ruohosipulia
– 2 rkl valkoviinietikkaa
– 2 rkl sokeria
– 3 tl suolaa
– tuore hienonnettu jalopeno
– hieman oliiviöljyä

GRILLATUT SIPULIT
– 4 kevätsipulia varsineen
– sitruunamehua
– oliiviöljyä

VALMISTUS
Chutney:
Grillaa kokonaisia paprikoita, kunnes pinta tummuu ja kupruilee. Jäähdytä kannellisessa astiassa, jotta kuori irtoaa helpommin. Kuori ja kuutioi. Kuori ja kuutioi myös mango, hienonna sipuli, raasta inkivääri, hienonna jalopeno ja sekoita ainekset keskenään. Laita tilkka öljyä kattilaan ja lisää etikka, lisää mango, sipuli ja jalopeno ja paprikat, sekoita varovasti. Lisää mausteet, anna hautua hetki ja tarkista maku. Tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä.

Grillatut kevätsipulit:
Leikkaa sipulit pitkittäin puoliksi ja jätä hieman vartta mukaan. Marinoin oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Grillaa kypsiksi.

Ankanrinta:
Leikkaa rasvaan viiltoja ristiin rastiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa rasvapuolelta hiljaisella tulella rapeaksi. Grillaa sitten nopeasti toiselta puolelta ja laita uuniin, 200 asteeseen n. 5 minuutiksi. Leikkaa siivuiksi ja asettele tarjolle.

Hauskoja grillaushetkiä ja nauttikaa kesästä niin kauan kuin sitä kestää!

Terveisin

Perjantaikokki

Ps. ensi viikolla äänestetään reseptikilpailun voittaja. Perjantaiseen siis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s