Tämän parempaa lisuketta kesän aterioille ei löydy. Hölskytyskurkut toimivat niin lihan kuin kalankin lisukkeena – tai vaikka yöruokana tarjottavien hotdogien tai lihapiirakoiden kanssa.
AINEKSET
– 4 avomaankurkkua – 5 rkl etikkaa – 3 rkl vettä – 3 rkl sokeria – 1 ½ tl suolaa – tilliä – halutessasi kevätsipuliaVALMISTUS
Kuori kurkut ja leikkaa ne siivuiksi. Laita astiaan, johon sinulla on pitävä kansi. Pilko joukkoon reilusti tilliä ja halutessasi myös ohueksi siivutettua sipulia. Kaada sekaan etikka, vesi ja mausteet. Sulje kansi ja hölskytä kunnolla minuutin verran. Tarjoa heti tai anna maustua hetki jääkaapissa.
Paluuviite: Lomatunnelmissa « Perjantaikokin blogi