Näin se vanha vuosi päättyi

Vanha vuosi päättyy ja kohta uusi vuosi koittaa. Raketit valaisevat Limmat-laakson taivaan. Meillä vuosi vaihtuu erittäin rauhallisesti. Kolmen oman lapsen, yhden kummitytön ja tietenkin vaimon oivassa seurassa. Veikkaan, että paljon ennen puoltayötä on tämä porukka nukkumassa. Sen varmistaa aurinkoisella vuorella lasketellen ja kelkkaillen vietetty päivä. Pitkä, mutta hieno päivä.

Vaikka kummempia juhlallisuuksia emme järjestäneetkään, niin pöytä laitettiin koreaksi. Alkuruoaksi nautimme Sveitsissä erittäin harvinaista herkkua, eli anopin tuomia Piipanojan kylmäsavusilakoita ja au pairin vanhempien tuomaa Piipanojan kylmäsavulohta moussena samaisen au pairin isän leipomalla saaristolaisleivällä (kiitos vain Jukka, erittäin hyvää!)

Pääruoaksi nautimme sampanjalla ryyditettyä risottoa, paistetun peuranfileen ja mustatorvisienikastikkeen kera. Ruuat maistuivat myös lapsille! Risoton resepti löytyy etsimällä blogista sanalla ”risotto”. Peuranfileen paistoin pannulla roseeksi, maustoin suolalla ja pippurilla ja annoin vetäytyä folioon käärittynä kymmenen minuuttia. Kastikeen tein paistamisessa käytetyllä pannulla lisäten siihen desin punaviiniä, hieman lihalientä ja pari desiä kermaa. Sitten suurustin sen Maizenalla. Lisukkeeksi tuli vielä suoraan säilykepurkista (shame on me!) herneitä ja porkkanoita.

Kuluneesta vuodesta ei voi olla kuin onnellinen. Tuleva vuosi tuo uudet haasteet, kuten muuton takaisin Suomeen, mutta emmeköhän me kaikesta selviä!

Erinomaista uutta vuotta kaikille!

Perjantaikokki

3 kommenttia artikkeliin ”Näin se vanha vuosi päättyi

  1. Hyvää alkanutta vuotta 2014 ja kiitos viimeisestä. Ruoka oli hyvää ja ilta mukava. Kiva, että myös leipä maistui. Me vietimme uuden vuoden Italian laskettelureissuilta ystäviksi tulleiden kanssa. Kovasti olivat kiinnostuneita Sveitsin Alpeista ja laskettelumahdollisuuksista.
    Lomamme Emmin kanssa oli tosi monipuolinen ja joulu erilainen niin kuin pitikin. Kyllä Emmin kelpaa olla siellä kanssanne ja kokea niin paljon kaikenlaista.
    Terkuin Kirsti ja Jukka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s