AINEKSET
– 500 g tagliatelleä
Salviatahna
– 30 salvianlehteä – 1 sitruunan kuori – ½ sitruunan mehu – oliiviöljyä – 50 g parmesaaniaMarinoitu punasipuli
– 1 punasipuli – etikkaa tai valkoista balsamicoa – tilkka oliiviöljyä – merisuolaa ja pippuria – 1 tl sokeriaKoristeluun
– muutama salvianlehti – parmesaania lastuinaVALMISTUS
Valmista ensiksi salviatahna. Pese sitruuna ja ja raasta sen kuori kulhoon. Laita joukkoon salvianlehdet, sitruunanmehu, raastettu parmesaani ja tilkka oliiviöljyä. Aja tasaiseksi joko sauvasekoittimella tai huhmareessa.
Valmista sitten marinoitu punasipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja anna marinoitua esim. jääkaapissa puolisen tuntia.
Revi kinkkusiivut pieniksi.
Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä tagliatellet al dente ja valuta. Sekoita joukkoon salviatahna, punasipulit ja kinkkusiivut. Koristele muutamalla salvianlehdellä ja parmesaanilastuilla
Herkullista!
Paluuviite: Maistuisiko olut? – kaksi salviapastaa: al burro ja gourmet « Perjantaikokin blogi