Gourmet salviapasta

AINEKSET

–       500 g tagliatelleä
–       8 – 10 siivua ilmakuivattua kinkkua

Salviatahna

–       30 salvianlehteä
–       1 sitruunan kuori
–       ½ sitruunan mehu
–       oliiviöljyä
–       50 g parmesaania

Marinoitu punasipuli

–       1 punasipuli
–       etikkaa tai valkoista balsamicoa
–       tilkka oliiviöljyä
–       merisuolaa ja pippuria
–       1 tl sokeria

Koristeluun

–       muutama salvianlehti
–       parmesaania lastuina

VALMISTUS

Valmista ensiksi salviatahna. Pese sitruuna ja ja raasta sen kuori kulhoon. Laita joukkoon salvianlehdet, sitruunanmehu, raastettu parmesaani ja tilkka oliiviöljyä. Aja tasaiseksi joko sauvasekoittimella tai huhmareessa.

Valmista sitten marinoitu punasipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja anna marinoitua esim. jääkaapissa puolisen tuntia.

Revi kinkkusiivut pieniksi.

Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä tagliatellet al dente ja valuta. Sekoita joukkoon salviatahna, punasipulit ja kinkkusiivut. Koristele muutamalla salvianlehdellä ja parmesaanilastuilla

Herkullista!

Yksi kommentti artikkeliin ”Gourmet salviapasta

  1. Paluuviite: Maistuisiko olut? – kaksi salviapastaa: al burro ja gourmet « Perjantaikokin blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s