BBQ-possua pinaattipedillä ja kunnon kaalisalaattia – Rajat ylittäviä ammattisalaisuuksia

Joidenkin mielestä ruuanlaitto ja taikatemput kuuluvat samaan kategoriaan. Kastikkeen maustaminen tai norsun taikominen kadoksiin – harva kertoo, miten se tehtiin. Minä koitan olla eri maata ja paljastan useimmiten innoissani kaikkien osaamieni taikatemppujen salaisuuden. Valitettavasti en osaa montaakaan.

Viime viikolla Ranskassa törmäsin taikurikokkiin ravintolassa, jossa istuttiin korkeilla tuoleilla, joihin isojenkin ihmisten piti kiivetä. Tunsi itsensä lapseksi jälleen, kun sai vapaasti heilutella jalkojaan. Tarjoilija tosin näytti lilliputilta, mutta ruoka oli hyvää. Maistoin erinomaista lohipurilaista ja pyysin reseptiä, mutta kokki kuului taikurisarjaan, eikä salaisuutta kertonut.

Tein muutaman kokeiluversion, mutta jotain uupui. Ensi perjantaiksi yritän murtaa salaisuuden. Ranskantaikurin salaisuutta miettiessä tuli nälkä ja tein porsasta. Toivottavasti maistuu.

BBQ-possua pinaattipedillä ja kunnon kaalisalaattia

AINEKSET
Neljälle tarvitset:

– porsaan sisäfile n. 600 g
– bbq-kastiketta (kaupan valmis marinadikastike käy)
– tuoretta pinaattia iso pussillinen
– puolikas pienehköstä kaalista
– kaksi isoa porkkanaa
– munan keltuainen
– n. 1 dl rypsiöljyä
– 2 tl dijon-sinappia
– 1 tl etikkaa
– suolaa ja pippuria myllystä
– 1 rkl voita paistamiseen

VALMISTUS
Aloita valmistamalla kaalisalaatti, eli coleslaw, tekeytymään. Pilko porkkanat ja kaali n. 5 cm pitkiksi suikaleiksi – niin ohuiksi kuin mahdollista. Käytä puukkoa, juustohöylää tai vaikka yleiskoneen viipalointiterää. Välineellä ei niin väliä ole, ainoastaan lopputuloksella.

Valmista majoneesi: laita keltuainen sauvasekoittimen astiaan, laita kone käymään ja kaada öljyä joukkoon erittäin ohuena nauhana. Kun majoneesi on sopivaa koostumukseltaan, mausta suolalla, etikalla ja sinapilla. Majoneesi saa olla hieman ylimaustettua, sillä se on colesaw:n ainoa mauste. Sekoita majoneesi huolella salaatti-porkkana -silpun joukkoon. Laita odottamaan jääkaappiin.

Poista sisäfileestä kalvot. Hiero pintaan hieman suolaa ja pippuria sekä reilusti bbq-kastiketta. Laita uuniastiassa 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Ota pois uunista, kääri folioon ja anna tekeytyä vielä n. 10 minuuttia. Näin liha ei kuivu.

Poista pinaattien isoista lehdistä varret. Paista pinaatteja miedolla lämmöllä voissa 5 – 10 minuuttia. Mausta suolalla.

Oikein hyvää ruokahalua!

Jos muuten BBQ-sanan historia kiinnostaa, niin kurkkaa kokin linkkivinkkiä. Tekstiä on paljon, mutta jos ulkoa opiskelet, niin voit sitten kesällä paukutella henkseleitä työpaikan grillijuhlien besserwisserinä 🙂

Hyvää viikonloppua toivottaen. Älä jumitu keittiöön, vaan nauti talvesta!

T: Perjantaikokki

Barbecue, BBQ vai Barbeque…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s