Hirvipata ja juuresmuusi
– 500 g hirven palapaistia
– 1 sipuli
– 2 porkkanaa
– pala lanttua
– vettä
– voita
– vehnäjauhoa suurusteeksi
– suolaa
– mustapippuria pari myllynkiertoa
– ruokakermaa
Ruskista lihapalat nopeasti paistinpannussa ja siirrä lihat pataan (mielellään vanha kunnon valurautainen, mutta modernikin käy). Lisää vettä pari desiä pannulle ja käytä pannu nopeasti liedellä. Kaada vesi pataan. Näin lihojen kaikki maku saadaan talteen. Kuullota pilkotut juurekset nopeasti voissa ja lisää pataan. Suurusta parilla lusikallisella vehnäjauhoa. Lisää mustapippuria ja suolaa. Hauduta 150 asteisessa uunissa ainakin 3 tuntia. Lopussa voit lisätä kermaa makusi mukaan.
Juuresmuusi
– perunoita määrä, jonka katsot vieraidesi syövän
– pari porkkanaa
– pala lanttua
Keitä tarvitsemasi määrä perunoita sekä pari porkkanaa ja vähän lanttua kypsiksi. Ota keitinvesi talteen ja soseuta juurekset kattilassa. Lisää tarvittaessa keitinvettä ja kermaa, jotta muusi on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi.
Hyvää ruokahalua!
Perjantaikokki