#satasyytäollaonnellinen #74 #43430

screenshot_826

43430 näyttökertaa. Sen verran on blogini tänään, tähän mennessä kerännyt näyttöjä. Aamuinen kannanottoni työsuojelun sopivuudesta pieneen IT-yritykseen sai yllättävän paljon huomiota. En olisi uskonut.

Tavoitteeni oli herättää keskustelua, sillä moni säädös tuntuu olevan 80-luvulta ja soveltuvan lähinnä johonkin tehtaaseen. Keskustelun herättäminen onnistui, Talouselämää myöten.

Osa kommentoijista pitää minua tietenkin puolueellisena riistäjänä ja osa kannustaa. Näin se kai pitääkin mennä. Asiassa on aina kaksi puolta. Kovin harva uskoo, että yrittäjällä ja työntekijöillä voi olla ihan yhteinenkin intressi saada asiat sujumaan. Muukin kuin se, että säännöt näin sanovat. Mutta hienoa, että nyt ainakin keskustellaan!

Toivotan muuten kaikki epäilijät istumaan toimistoomme ja seuraamaan meininkiä. Hyvin vähän sitä riistoa siellä on havaittavissa. Enemmänkin hyvää meininkiä, yhteishenkeä ja viihtymistä. Jos tulijoita on paljon, niin teen ilmoittautumislomakkeen. Lyytillä.

Öitä.

Ps. Työsuojelutarkastajalle tiedoksi. Kyllä me kaikki paperiasiat kuntoon hoidetaan ja perustamme työsuojelutoimikunnat. On sitten ensi tarkastuksessa kivempi fiilis. Mutta ikävää vain on se, että eihän näissä tarkastuksissa katsota kuin paperit. Kukaan ei kysy oikeasti henkilökunnalta, että mites viihdytte. Kunhan lomakkeet on kunnossa, niin kaikki on OK.

4 kommenttia artikkeliin ”#satasyytäollaonnellinen #74 #43430

  1. Loistavaa, Petri! Täti-ihmisen mielestä toimitte juuri kuten pitääkin. Kun ihmiset viihtyvät, he tekevät työnsäkin hyvin.

  2. Kysyitkö tarkastuksen aikana itse missään vaiheessa mukaan henkilöstön edustajaa tai tarjositko tarkastajalle mahdollisuutta keskustella työntekijöiden kanssa?
    Esimerkiksi tästä syystä se valtuutetun valinta on hyvä tehdä. Hänen tehtäviinsä kuuluu olla henkilöstön ääni näissä tilanteissa.

    Haluan heittää sinulle myös haasteen: Toivottavasti jatkossa tarkastelet avoimin mielin sitä, mitä hyötyä voisitte kuvitella saavanne näiden pykäläasioiden kuntoon laittamisesta ja kirjoitat siitä. Miten käännät tämän tilanteen voimavaraksi katkeruuden sijaan?
    Kehittäminen on aina paljon kiinnostavampaa kuin valittaminen. Tsemppiä!

  3. Erittäin aiheellinen kirjoitus. Autonomia työntekijällä omista työajoistaan on yksi tärkeimpiä työmotivaation aineksia! Liika kyttääminen on kaikille pahasta! Tsemppiä! (Lähde: Daniel. H. Pink, ”Drive”)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s