#satasyytäollaonnellinen #6 Isä-lapsi -päivä

Taas oli sellainen päivä, jolloin on hankala valita yhtä ja ainoaa syytä olla onnellinen. Myönnän, että loma-aika tuo päiviin joskus jopa yltäkylläisesti syitä iloita omasta olemassaolostaan, joten eiköhän tämän haasteeni luonne muutu huomisaamusta alkaen, kun arki koittaa koulun ja työn merkeissä.

Tänään valitsin kaikenkattavan teeman, sillä päivä oli varsin kaikenkattava ”isä-lapsi -päivä”. Vaimolla kun työt jo alkoivat, mutta lapsilla oli kylän opettajakunnan uudelleenkouluttautumisen vuoksi vapaapäivä (ah, mikä ihana syy!), niin vietimme koko päivän nelistään. Eilen käyty kehityskeskustelu ja uudet säännöt tuntuvat ainakin vielä toimivilta, sillä lapset olivat kuin enkelit koko päivän. Auttoivat toisiaan ja kommentoivat toisiaan rakentavasti pikemminkin kuin kiusaten. Olin heistä todella ylpeä!

SavedPicture-20141620357.jpg

Päivä alkoi Legojen rakentelulla. Rakensimme hiihtohissin ja temppumäen! Kuvassa on tuolihissin ala-asema, ruokapöytään teipattuna. Yläasema oli keittiötasolla ja narua pitkin kulki patterimoottorin voimalla kaksi tuolihissiä.

Sitten pakkasimme auton ja ajoimme vajaan tunnin matkan päähän, Sattelin hiihtokeskukseen. Keskus on juuri sopivan pieni kolmen lapsen kanssa liikkuvalle isälle. Päivä oli aurinkoinen ja lämminkin. Lunta kaivattaisiin tosin jo lisää! Lapset laskivat reippaasti koko iltapäivän eikä nuorimmaisesta enää todellakaan usko, että hän oppi jarruttamaan vasta edelliskerralla. Siellä se paineli rinnettä alas hurjaa vauhtia ja mutkittelikin.

Illalliseksi teimme Wiener Schnitzeleitä. Lapset olivat mitä parhaimpia kokkeja leivityspisteessä.

Schnitzeleistä tuli todella hyviä ja jokainen söi lautasensa aivan tyhjäksi. Laskettelu oli kuluttanut paljon energiaa.

Iloinen yllätys oli myös naapurin ovemme taakse tuoma ”Dreikönigskuchen”, eli kolmen kuninkaan kakku. Drei Königs Tagia juhlitaan aina 6.1. ja perinteisiin kuuluu syödä pullamainen kakku, johon on piilotettu pieni, muovinen kuningas. Hän, joka siihen haukkaa, saa olla päivän kuninkaana. Perheemme pää, eli vaimoni, oli tänään onnekas, mutta perheen pienin riisti häneltä kruunun varsin pian! Kuten sanottu, tänään oli helppoa olla onnellinen!

Miten sinun päiväsi sujui? Mistä olit onnellinen? Liitytkö mukaan haasteeseen ja löydät elämästäsi sata syytä olla onnellinen?

Hyvää alkavaa arkea,

Perjantaikokki

Ps. seuraa myös Twitterissä #satasyytäollaonnellinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s