Shokki! Lapsia laduilla Turussa

lapsia ladulla turussa

(vetoomus: auta tässä tärkeässä asiassa ja jaa osoitetta https://perjantaikokki.fi/2013/01/17/shokki-lapsia-laduilla-turussa/ verkostollesi)

Turussa on vihdoin puututtu erääseen aikamme suurimpaan ongelmaan: lapsiin hiihtoladulla. Nokian taas tänään ilmoittamat tuhannen hengen potkut ovat kuulkaa pieni murhe tämän rinnalla ja olen erittäin iloinen siitä, että asiassa on ryhdytty toimenpiteisiin kirjallisella varoituksella kouluille. Mutta tämä ei missään nimessä riitä ja siksipä Perjantaikokki on nyt lähtenyt ajamaan asiaa!

Asiasta ovat uutisoineet Suomen päämediat, kuten Iltalehti ja Turun Sanomat ja jotta kansakuntamme turvallisuus on taattu, kaipaa tämä asia välitöntä suurempaa huomiota, julkisuutta ja välittömiä toimia. Mutta mitä tekee hallitus? Katainen, odotan toimenpiteitä.

Hallituksen tulisi välittömästi valmistella laki, kieltää hiihdon yleisillä laduilla:

  • heiltä, jotka hiihtävät liian hiljaa tai kovaa. Oikea tahti on se, jota kunakin päivänä itse jaksan hiihtää. Muut tahdit ovat epätahteja ja riskeeraavat hiihtäjän oman turvallisuuden.
  • heiltä, jotka hiihtävät keliin sopimattomalla tekniikalla. Esimerkiksi jurnuttavat huonolla luistolla luistelutyylillä tai vastaavasti lentokelillä hinuttavat pertsalatua. He ovat ”kelituhlareita”
  • heiltä, jotka pertsaa vetäessään ”kierrättävät” sauvaansa ranneliikkeellä ja vievät sen liian eteen, eivätkä siis aloita liikettä hartiasta, joka on oikeaoppista. Suuri turvallisuusriksi!
  • heiltä, jotka luistelutyylillä näyttävät kuokkivan peltoa, eli selkä on liian jäykkänä etukumarruksessa. Se ei ole missään olosuhteissa sallittua.
  • heiltä, jotka nousuissa ”eriparisauvovat”, eli kunto ei riitä hiihtämään puhtaalla kaksipotkutekniikalla (http://fi.wikipedia.org/wiki/Maastohiihto) mäkeä ylös – Wassbergista puhumattakaan. Olohuoneessa, verhot kiinni,  tulee hankkia riittävä kuntotaso ennen ladulle menoa!
  • heiltä, joilla on väärän värinen pipo. Oikea väri on se, joka minulla on päässä kun olen ladulla.
  • heiltä, joilla on liian vanhat sukset.
  • heiltä, joilla on minua uudemmat tai paremmat sukset.
  • heiltä, joilla on minua parempi tai huonompi kunto.
  • heiltä, jotka käyttävät niin sanottuja ”kombi”-suksia. Suksen on oltava joko tai, ei sekä että.

Laki tulee painattaa 2×3 metrisille tauluille, joita asennetaan julkisilla varoilla ylläpidetyille laduille jokaiseen liittymälatu- tai aloituskohtaan sekä nousuihin, laskuihin, mutkiin ja suorille. Lisäksi laki tulee ottaa opetusohjelmaan päiväkodin ensimmäisestä luokasta alkaen. Lakia käsittelevät kysymys tulee olla osa ylioppilaskirjoituksia, aineesta riippumatta. Esimerkiksi matematiikkaan sopiva kysymys saadaan antamalla tehtävä optimoida taulujen määrä Turun Impivaaran pidemmälle lenkille. Oikea vastaus on aina liian vähän.

Olen valmiina tulemaan täältä Sveitsistä konsultoimaan hallitusta asiassa. Lisäksi ehdotan, että Turkuun, Suomen lasten liikuntakulttuurin kehtoon ja entiseen viralliseen joulukaupunkiin perustetaan valtion ylläpitämä virasto lain valvontaan ja edelleenjalostamiseen. Olen sanomattoman ylpeä siitä, että entinen kotikaupunkini on ensimmäisenä tässä asiassa liikkeellä ja Turku tulee palkita suunnan näyttämisestä.

Auttakaa minua tässä saattamaan kansamme tietoiseksi valtavasta epäkohdasta jakamalla tätä Facebookissa, Twitterissä sekä lentolehtisinä laduilla. Osoite on: https://perjantaikokki.fi/2013/01/17/shokki-lapsia-laduilla-turussa/

Pyyteetön turvallisemman ja ennen kaikkea suvaitsevamman Suomen esitaistelija,

Perjantaikokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s