Rotisseurs – Turun kulttuurikapitulin menu

Sain ruokalistat käsiini jälkikäteen todellisesta herkutteluviikonlopusta. Arvatkaa oliko nälkä sunnuntai-iltapäivällä? Ja kerrankin olin niin ruoan lumoissa, että en ehtinyt kuvaamaan juuri mitään. Jälkikäteen se hieman harmittaa, mutta maut säilyvät muistoina!

Alla siis kolmen päivän menu…

*************************************************

Rotisseur Diner Amical

Naantalin Kaivohuone 19.8.2011


’ amouche’

Savustettua Hauhalan hanhea ja maa-artisokkaa

Smoked Goose with Jerusalem Artichoke

Närpin tilan karitsaa, karitsanpotka-perunakroketti, timjamikastike

Local Spring Lamb with Lamb Meat and Potato Croquette, Thyme Jus

Kosken kotijuustolan ’ Koivuntuhkajuusto ’, hilloke Valkea kuulas-omenasta

Finnish ‘Birch Ash’ Cheese Served with Apple Chutney

Kirsikkaa ja vaniljaa

Cherries and Vanilla

Diner Amicalin juomat:

Tervetuliaismaljana Codorniu Brut Cava

Planeta La Segreta Bianco, IGT Sicilia Italia (alku)

Planeta La Segreta Rosso, IGT Sicilia Italia (pää)

Planeta Passito di Noto DOC, Italia (juusto já jälki)

*************************************************

Lounas

Svenska Klubben 5th Floor,

le 20 Août 2011

 Kurpitsacapuccino tryffelivaahdolla

Sorsagalantine, vadelmabalsamicokastike, marinoituja kanttarelleja salaattipedillä

Yrttivoilla maustettua siikaa filotaikinakuoressa, jokirapumuhennosta, duchess-perunaa ja friteerattua punajuurta

Suklaamarkiisi ja valkosuklaamascarbonevaahtoa, marjakompotti

*************************************************

Grand Dîner

Caribia, le 20 Août 2011

 

Savuahventa, jokirapumousse ja hauenmätiä

Perche fumée, mousse d’écrevisse et œufs de brochet

***

Tattiliemi

Consommé aux cèpes

***

Eskolan vasikkaa ja kateenkorvaa, Ålvadoskastiketta

Veau d’Eskola et son ris, sauce Ålvados

***

Kolatun vuohijuustolan valkohomejuustoa, kriikunahilloketta

Fromage à pâte fleurie de Kolattu avec compote de prunelle

***

Karamellisoitua omenaa ja herukkatartaletti

Pomme caramelisée et tartelette aux groseilles

***

Kahvi, Tee avec

Café ou Thé avec

*************************************************

Brunssi

Radisson Blu Hotel Marina Palace, 21.8.2011

 

Juoma

Montalto Pinot Grigio

Tuorepuristettua appelsiini- ja omenamehua, tomaattimehua

Jus frais d’orange, de pomme et de tomate

Valikoima leikattuja hedelmiä

Assortiment de fruits

Vaniljamarinoituja lähiseudun marjoja

Baies fraîches de la région à la vanille

Omenamarmeladia ja mansikkahilloa

Marmelade de pomme et confiture de fraises

Pannukakkuja, siirappia ja kermavaahtoa

Crêpes épaisses au four, sirop et crème chantilly

Croissant ja leipävalikoima, levitteet ja leikkele sekä juustovalikoima

Croissant et célections de pain, de pâte à tartiner, de charcuterie et de fromage

Siianmäti lisukkeineen

Œufs de lavaret avec ses garnitures

Lohenmätimoussea ja paahtoleipää

Mousse aux œufs de saumon avec toast

Katajanmarja graavattua siikaa ja tomaattisabayon

Lavaret mariné aux baies de génevrier et sabayon de tomate

Lohitartar ja saaristolaisleipää

Tartar de saumon et pain à l’archipel

Fasaaniterriiniä ja mustaherukkahilloketta

Terrine de faisan et confiture de cassis

Broilermaksamoussea ja tomaattia

Mousse de foie de poulet avec tomate

Palvattua karitsaa ja omena-sellerisalaattia

Agneau fumé et salade de pomme et de céleri

Rosmariinipaahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa

Bettrave rôtie au romarin et fromage de chèvre

Tilli-kurkkusalaattia

Salade de concombre à l’aneth

Kantarellisalaattia

Salade de girolles

Vihersalaattia

Salade verte

 

Kevyesti savustettua nieriää, herkkutattikastiketta

Omle chevalier légèrement fumé, sauce aux cèpes

Marmoroitunutta naudan ulkoseläkettä, tummaa shalottisipulikastiketta

Faux-filet bien marbré, demi-glace à l’ échalote

Karitsaprinssimakkaraa

Saucissons d’agneau

Salviavoissa paistettua röstiperunaa

Pomme rösti au beurre à la sauge

Tomaatti-sipulimunakasta

Omelette à la tomate et à l’oignon

Valikoima lähiseudun juustoja

Célection de fromage de la région

Suklaamoussea ja pistaasipralinea

Mousse au chocolat et praline de pistache

Macaronsvalikoima

Assortiment de macarons

Suklaaleivonnainen

Pâtisseries de chocolat

Petit fours

Petit fours

Vanilijajäätelöä, sorbettia ja mansikoita

Glace à la vanille, sorbet et fraises

Kahvi ja haudutettu tee

Café, thé

************************************************* 

Yksi kommentti artikkeliin ”Rotisseurs – Turun kulttuurikapitulin menu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s